![grrr :grrr:](./images/smilies/grrr.gif)
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Dokladnie tak jak mowi kolega. Wywal to (termostat, zaworek, roznie na to mowia) co na zdjeciu, powstawiaj rurki (ja wstawilem takie od wody, jak w domowych instalacjach hydraulicznych) i problem powinien zniknac. Ja mialem to samo, na rozgrzanym silniku znikalo ogrzewanie, wstawienie rurek pomoglo. Słyszalem opinie ze zastapienie tego rurkami moze spowodowac jakies klopoty z ukladem chlodzenia, ale ja juz tak jezdze ponad 1,5 roku z rurkami i nic zlego sie nie dzieje z chlodzeniemmisiek10111 pisze:sprawdź czy na węzach idących do nagrzewnicy nie masz zamontoiwanego termostatu nagrzewnicy(tuż przy ścianie grodziowej w komorze silika), służy on do tego by najpierw nagrzał się układ w silniku a potem idzie płyn na nagrzewnicę, ja u siebie maiłem takąsamą sytuację, wywaliłem termostat ogrzewania i wstawiłem rurki miedziane
ostatnio czytałem to:Soczek pisze:Dokladnie tak jak mowi kolega. Wywal to (termostat, zaworek, roznie na to mowia) co na zdjeciu, powstawiaj rurki (ja wstawilem takie od wody, jak w domowych instalacjach hydraulicznych) i problem powinien zniknac. Ja mialem to samo, na rozgrzanym silniku znikalo ogrzewanie, wstawienie rurek pomoglo. Słyszalem opinie ze zastapienie tego rurkami moze spowodowac jakies klopoty z ukladem chlodzenia, ale ja juz tak jezdze ponad 1,5 roku z rurkami i nic zlego sie nie dzieje z chlodzeniemmisiek10111 pisze:sprawdź czy na węzach idących do nagrzewnicy nie masz zamontoiwanego termostatu nagrzewnicy(tuż przy ścianie grodziowej w komorze silika), służy on do tego by najpierw nagrzał się układ w silniku a potem idzie płyn na nagrzewnicę, ja u siebie maiłem takąsamą sytuację, wywaliłem termostat ogrzewania i wstawiłem rurki miedziane
No i ? Co w tym dziwnego ?robgr85 pisze: doszedłem do wniosku ze mam uszkodzony bo pompka cały czas pompuje wodę - zimna czy ciepła zawsze płynie
Zawsze będzie zwiększone spalanie jeśli nie ma utrzymanej temperatury roboczej silnika. Tyle tylko że Ty piszesz o termostacie a koledzy powyżej o dodatkowym termostacie wpiętym do małego układu przed nagrzewnice.w artykule do ktorego dalem linka piszą ze taka dolegliwosc powoduje zwiekszenie spalania zimą... jak to jest u Ciebie?
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 71 gości