Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
Re: Kącik posiadaczy MK4
Spokojnie możesz wołać ~500 zł. Miesiąc temu na OLX była taka wystawiona za 550 zł. Nie wiem za ile poszła ostatecznie, ale już jej nie ma.
-
- Forum Master
Panowie, potrzebuje powierzyć komuś moje MFD aby wymienił taśmę wyświetlacza bo ekran robi się różowy i skacze oraz jeden z przycisków pękł i nie siedzi na swoim miejscu prawidłowo. ma ktoś jakiś namiar?
Tylko zaufani sprawdzeni ludzie. Nie chce wysłać sprawne MFD ale z defektami a otrzymać niesprawne.....
Tylko zaufani sprawdzeni ludzie. Nie chce wysłać sprawne MFD ale z defektami a otrzymać niesprawne.....
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
pytanko.. ma ktoś może jakiś link albo rozmiary tych uszczelniaczy co są na samoregulatorze. Tłoczek 39mm ale z tego co zwęszyłem na necie to liczy się średnica ośki..
W golfie "zwykłym" z tyłu jest zdaje się 38 mm, kombi ma 41 mm. Ośka tak czy inaczej 10 mm. Taki zestaw powinien być OK: https://zaciski.com/pl/p/SW-1101-REPERA ... YL-38mm/15
Witam mam problem jak zwykle z MK4 mianowicie miałem do wymiany zaciski tył oba .sprzedający zapewniał mnie że zaciski bd pasować do golf 4 ale po odkreceniu koła okazało się że to nie są te same zaciski bo mają w innym miejscu odpowiecznik i mocowanie linki Ale reszta są podobne do siebie pytanie czy ktoś z was miał podobny problem i to u siebie już rozwiązał?. Linki brakuje ok 10 cm żeby można było zapiac linkę.Pytanie czy mozna kupić dłuższą linkę?.Proszę o pomoc bo zaciski są w zajefajnym stanie i szkoda mi je wymieniać.A no i przewody w nowych naciskach były grubsze
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Mam pytanie odnośnie stagingu i eepromu. Mam zgrane wsady liczników z dwóch Octavii 1U (roczniki 2003 i 2007). Sugeruję się poradnikiem Czołgisty - viewtopic.php?f=14&t=615085, gdzie wszystko jest jak najbardziej jasne. Chodzi jednak o to, że oba wsady nie posiadają paru istotnych linijek, w tym 0x4F. Przechodzą od razu z 0x4E do 510. Niestety oryginalne nazwy plików z ważnymi informacjami zastąpiłem numerami rejestracyjnymi (nie spodziewałem się takiego obrotu spraw ). Zatem - czy wyciągam poprawne wnioski, że mogą to być liczniki boscha bądź z innym softem, które tych funkcji nie obsługują, a przynajmniej nie włącza się tego w sposób zamieszczony w poradniku wyżej?
Jeśli EEPROMy są różne, to niestety ten patch nie zadziała. Żeby zadziałał, to musi się w pełni zgadzać ROM ID, a są tylko wersje na 00A4, 10A4 i 92A3. Taką zabawą możesz sobie uwalić licznik i unieruchomisz samochód.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Taaa...ja przed zabawą zrobiłem immo off żeby móc się jakoś poruszać w razie niepowodzenia
- Garrison
- Forum Master
- Auto: Leon 5F Xperience
- Silnik: CZCA
Jestem tego świadom i nic tam nie ruszam. Chciałem upewnić się, że wsad jest "okrojony", a nie niekompletnie zgrany.
Spotkał się ktoś z problemem niegasnącego światła w bagażniku po jego zamknięciu? Raz gaśnie, a raz nie, nie ma na to reguły.
Mikrostyk zamka raczej odpada, bo na FISie ładnie pokazuje zamykanie i otwieranie klapy. Lampka świeci, a na FISie bagażnik widnieje jako zamknięty. Najciekawsze jest to, że gdy zamykam zamek ręcznie przy otwartej klapie, to wtedy lampka ZAWSZE gaśnie. Nie udało mi się wywołać takiej sytuacji, w której by nie zgasła. Otwieram zamek, zamykam klapę i lampka świeci...
Co to może być? Nie mam pomysłów.
Mikrostyk zamka raczej odpada, bo na FISie ładnie pokazuje zamykanie i otwieranie klapy. Lampka świeci, a na FISie bagażnik widnieje jako zamknięty. Najciekawsze jest to, że gdy zamykam zamek ręcznie przy otwartej klapie, to wtedy lampka ZAWSZE gaśnie. Nie udało mi się wywołać takiej sytuacji, w której by nie zgasła. Otwieram zamek, zamykam klapę i lampka świeci...
Co to może być? Nie mam pomysłów.
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
U mnie bylo odwrotnie, po otwarciu klapy sygnal i info na FIS-ie wyswietlalo ale lampki nie zapalalo. Uwalony mikrostyk w zamku. Tam jest taki dwupolozeniowy.
Ewentualnie zamek sie nie domyka na ryglu, spróbuj go ciut opuscic.
Ewentualnie zamek sie nie domyka na ryglu, spróbuj go ciut opuscic.
The quieter you become, the more you are able to hear...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Do lampki jest osobny styk w zamku...I na nim może być zwarcie a na styku odpowiedzialnym za komfort i licznik nie. Najczęstszą przyczyną takiego zwarcia jest lejący się płyn że spryskiwacza tylnej szyby. Inna opcja to zwarcie na przewodach w przelotce między klapą a budą.
Wyciągnij zamek i zobacz czy jest zalany...jak tak to wrzuć górę benzynę i wyczyść...może pomoże. Jeśli jest zalany to zajmij się też tylna wycieraczka.
Wyciągnij zamek i zobacz czy jest zalany...jak tak to wrzuć górę benzynę i wyczyść...może pomoże. Jeśli jest zalany to zajmij się też tylna wycieraczka.
Spryskiwacz był sprawny gdy go ostatnio używałem, a było to dość dawno temu, więc to raczej odpada.
Jako że podczas ręcznego zamykania zamka przy otwartej klapie, a co za tym idzie w pełni wyprostowanych przewodach wszystko działa, to stawiałbym na tę przelotkę. Przewody za to odpowiedzialne są w lewej, czy w prawej?
Jako że podczas ręcznego zamykania zamka przy otwartej klapie, a co za tym idzie w pełni wyprostowanych przewodach wszystko działa, to stawiałbym na tę przelotkę. Przewody za to odpowiedzialne są w lewej, czy w prawej?