Kupno golfa jako daily car z uśmiechem
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: Kupno golfa jako daily car z uśmiechem
Jasne lepszy golf walony ze Szwajcarii od handlarza niż salonowa np. roczna Astra
A dlaczego uważasz że 200 konna Astra jako fun daily się nie nadaje? to ile ma miec koni? Golf ma raptem 230 to taka różnica? No rób jak chcesz
Dlatego priorytetem jest 6r,obecnie jeżdżę seria 3 coupe z ponad 200 koni i chyba jest fajniejszy autem od astry.
Gti rozważam jedynie z dsg i szperą
Gti rozważam jedynie z dsg i szperą
Zatem podsumowując, miało być mocne kombi - 335i lub S4 (nic innego nie brałem pod uwagę w tym budżecie), ale obawiam się, że koszty mnie zjedzą.
Więc jak nie mocne kombi, to mocny/fajny hot hatch, który też potrafi być praktyczny (wiadomo, nie tak jak kombi), ale z racji, że poruszam się praktycznie tylko po mieście powinien dawać radę.
I tutaj było na początku Focus st, Audi s3, ale tutaj w obu jakoś środki mnie nie porwał, gti mk7 że szperą byłoby ok, no i 6r faworyt.
Niestety bmw 135i w tej kasie nie dostanę.
Czy mój tok rozumowania jest ok? Bo już 3cia strona i w sumie nic nowego się nie pojawia
//o astrach, superbach, octaviach itp też myślałem. Ale na coś mega fajnego nie ten budżet, a czegoś zwykłego nie chcę. Może za x lat
Więc jak nie mocne kombi, to mocny/fajny hot hatch, który też potrafi być praktyczny (wiadomo, nie tak jak kombi), ale z racji, że poruszam się praktycznie tylko po mieście powinien dawać radę.
I tutaj było na początku Focus st, Audi s3, ale tutaj w obu jakoś środki mnie nie porwał, gti mk7 że szperą byłoby ok, no i 6r faworyt.
Niestety bmw 135i w tej kasie nie dostanę.
Czy mój tok rozumowania jest ok? Bo już 3cia strona i w sumie nic nowego się nie pojawia
//o astrach, superbach, octaviach itp też myślałem. Ale na coś mega fajnego nie ten budżet, a czegoś zwykłego nie chcę. Może za x lat
Masz dziwny tok rozumowania bo oczekujesz, że ktoś za Ciebie auto kupi? Rozmywasz się wśród tak różnych samochodów ba nawet budżet jakiś z góry nie określony i pieron wie czego Ty oczekujesz... Ja mam teraz b6 2.0 tsi po programie w kombi i dla mnie ta moc jest wystarczająca... Potem żona ma megane 1.6 i też jeździ.... Oba auta na gaz, teraz kupiłem grand espace 2.0 DCI bo autobus nam też potrzebny i według Ciebie jakie kryteria pasowały by te a nie inne auta zakupić?