[MK2] zepsuta nagrzewnica , pare pytan
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK2] zepsuta nagrzewnica , pare pytan
Witam
mam jette 2 z 1992r 1,8. 107 koni z klimatyzacja i wspoma o ile ma to jakies znaczenie.poszła mi nagrzewnica.mam pytanko czy moja nagrzewnica jest jakas inna w zwiazku z tym ze mam klime i wspome czy wystarczy ta zwykła nagrzewnica za 30zł z allegro?wode leci mi dołem przy stabilizatorze pewnie rurki te gumowe tez popekały zgadza sie?w aucie raczej wody nie ma.z kratek wydobywa sie para noi woda ucieka z chłodnicy.rurki gumowe tez bede musiał wymienic?jak sie do nich dobrac skoro sa tam głeboko.nagrzewnice mozna wyjac bez zdjemowania deski?
Pozdrawiam
mam jette 2 z 1992r 1,8. 107 koni z klimatyzacja i wspoma o ile ma to jakies znaczenie.poszła mi nagrzewnica.mam pytanko czy moja nagrzewnica jest jakas inna w zwiazku z tym ze mam klime i wspome czy wystarczy ta zwykła nagrzewnica za 30zł z allegro?wode leci mi dołem przy stabilizatorze pewnie rurki te gumowe tez popekały zgadza sie?w aucie raczej wody nie ma.z kratek wydobywa sie para noi woda ucieka z chłodnicy.rurki gumowe tez bede musiał wymienic?jak sie do nich dobrac skoro sa tam głeboko.nagrzewnice mozna wyjac bez zdjemowania deski?
Pozdrawiam
- Paweł NPI
- ...
z tego co wiem to nagrzewnicę żeby wyjąć to trzeba deskę troche rozbebeszyć. Ale jak leci przy stabilizatorze to albo masz dziure w podwoziu albo nagrzewnica jest ok. Tylko ta para z kratek wskazuje na nagrzewnice. Myślę że klima nic do nagrzewnicy nie ma i nagrzewnica jest taka sama jak w innych modelach.
[url=http://www.ilespala.pl/podsumowanie/426][img]http://www.ilespala.pl/obrazek/426/3/1[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]
[url=http://www.fotosik.pl][img]http://images46.fotosik.pl/298/9584d7b661611e73.jpg[/img][/url]
dokładnie nagrzewnica jest w desce rozdzielczej a właściwe pod niąpalen pisze: Myślę że klima nic do nagrzewnicy nie ma i nagrzewnica jest taka sama jak w innych modelach.
a chłodnica klimy jest zupęłnie oddzielna i jest z przodu auta zaraz
przy chłodnicy płynu chłodniczego
V1agr@ żeby wyjąć nagrzewnicę trzeba zdjąć dechę, pomocną informację na temat
zdejmowania dechy (dotyczy wielu autek) znajdziesz m.in. TUTAJ i w środku tej wiadomości
dzieki chłopaki czytałem ta porade.zreszta juz kiedys zmieniałem nagrzewnice ale ja sie pytam czy komus sie to udało bez zdejmowania deski? nie chce mi sie znow deski zdejmowac a cos mi sie obiło o uszy ze da rade to zrobic bez zdejmowania dechy.
"palen" nie mam zadnych ziur w podwoziu:-) na dole sa kanały "sciekowe" i własnie jak np.walnie nagrzewnica to tamtedy woda spływa.tylko mi chodzi o to czy tam tez jakies rurki gumowe ida od nagrzewnicy?bo jak tak to ja nie wiem jak ja sie do nich dobiore chyba całe auto bede musiał rozebrac:-)
ale dzieki za info
"palen" nie mam zadnych ziur w podwoziu:-) na dole sa kanały "sciekowe" i własnie jak np.walnie nagrzewnica to tamtedy woda spływa.tylko mi chodzi o to czy tam tez jakies rurki gumowe ida od nagrzewnicy?bo jak tak to ja nie wiem jak ja sie do nich dobiore chyba całe auto bede musiał rozebrac:-)
ale dzieki za info
what is it michael???
- Paweł Marek
- V.I.P.
zależy co rozumiesz przez zdejmowanie deski. Nie trzeba jej całkowicie wyciągać tylko poluzować, czyli śroby od wewnatrz auta i z boku deski. Tak to robiłem w dwójce bez klimy, nie jestem pewien czy klima coś zmienia.V1agr@ pisze:nie chce mi sie znow deski zdejmowac a cos mi sie obiło o uszy ze da rade to zrobic bez zdejmowania dechy.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
-
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
odnośnie twojej nagrzewnicy tu masz pare informacji,które ci sie przydazą
Nagrzewnica
BEHR SERVICE
nr częsci 8FH 351 311-041
Ograniczenia:
Szerokość [mm]: 156
Długość [mm]: 234
Głębokość [mm]: 42
Pojazd ruchu lewo-/prawostronnego: dla ruchu lewostronnego
Wyposażenie pojazdu: dla pojazdów z klimatyzacją
Wyposażenie pojazdu: dla pojazdów bez klimatyzacji
Nagrzewnica
BEHR SERVICE
8FH 351 311-061
Ograniczenia
Szerokość [mm]: 156,5
Głębokość [mm]: 40
Pojazd ruchu lewo-/prawostronnego: dla ruchu prawostronnego
z tego co widać różnia się tylko głebokościa i nie znacznie szerokośćia
Nagrzewnica
BEHR SERVICE
nr częsci 8FH 351 311-041
Ograniczenia:
Szerokość [mm]: 156
Głębokość [mm]: 42
Pojazd ruchu lewo-/prawostronnego: dla ruchu lewostronnego
Wyposażenie pojazdu: dla pojazdów z klimatyzacją
Wyposażenie pojazdu: dla pojazdów bez klimatyzacji
Nagrzewnica
BEHR SERVICE
8FH 351 311-061
Ograniczenia
Szerokość [mm]: 156,5
Głębokość [mm]: 40
Pojazd ruchu lewo-/prawostronnego: dla ruchu prawostronnego
z tego co widać różnia się tylko głebokościa i nie znacznie szerokośćia
dzienx za info.czyli wychodzi na to ze roznia sie nagrzewnice z klima i bez wersji z klima...wymiarami chociazby.ale i tak juz za puzno b własnie kupiłem na allegro nagrzewnice to uniwersalna do wszystkich (wiekszosci) VAG
jak przyjdzie to wymienie i napisze czy spełnia swoje zadanie i czy wogule pasuje.choc nie wydaje mi sie zeby klima miała cos do znaczenia
[ Dodano: 06 Lis 2006 20:17 ]
Witam
nagrzewnica jest taka sama.nie ma zadnej roznicy czy to klima czy nie klima.tyle ze z klima trza koniecznie zdjac deske bo nie idzie wyjac nagrzewnicy.w dieslu da rade wymienic nagrzewnice bez zdejmowania deski,wystarczy zdjac pulpit(konsole tam gdzie biegi) i dolne pułki.w wersji z klima tzra tez deche zdejmowac.kupiłem za 30zł nowa nagrzewnice i smiga jak nalezy!
[ Dodano: 06 Lis 2006 20:20 ]
aha leciało przy stabilizatorze bo tam faktycznie sa kanały odpływowe wody i poprostu z nagrzewnicy szła jakos tamtedy woda i tymi rynienkami tam sobie wylatywała.sprytne rozwiazanie VW zrobiło.auta mi dzieki temu tak bardzo nie zalało.a woda spod auta tamtedy ostro leciała! w 5min 5l wody !!
jak przyjdzie to wymienie i napisze czy spełnia swoje zadanie i czy wogule pasuje.choc nie wydaje mi sie zeby klima miała cos do znaczenia
[ Dodano: 06 Lis 2006 20:17 ]
Witam
nagrzewnica jest taka sama.nie ma zadnej roznicy czy to klima czy nie klima.tyle ze z klima trza koniecznie zdjac deske bo nie idzie wyjac nagrzewnicy.w dieslu da rade wymienic nagrzewnice bez zdejmowania deski,wystarczy zdjac pulpit(konsole tam gdzie biegi) i dolne pułki.w wersji z klima tzra tez deche zdejmowac.kupiłem za 30zł nowa nagrzewnice i smiga jak nalezy!
[ Dodano: 06 Lis 2006 20:20 ]
aha leciało przy stabilizatorze bo tam faktycznie sa kanały odpływowe wody i poprostu z nagrzewnicy szła jakos tamtedy woda i tymi rynienkami tam sobie wylatywała.sprytne rozwiazanie VW zrobiło.auta mi dzieki temu tak bardzo nie zalało.a woda spod auta tamtedy ostro leciała! w 5min 5l wody !!
what is it michael???