MK3 Problem z nowym wydechem

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

lukneo
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

MK3 Problem z nowym wydechem

Post autor: lukneo » śr paź 18, 2006 11:43

Witam wszystkich,
jakis czas temu wymienilem wydech w moim MK3, poniewaz ten stary byl zupelnie rozwalony.Zostaly wymienione obydwa tlumiki, jednak nowe nie sa zadne sportowe dlatego troche dziwi mnie to ze strasznie glosno chodzi mi autko na begu jalowym.Podczas jazdy jest ok ale gdy zatrzymam sie to czuc na kierownicy lekkie wibracje i stylu glosne buczenie.Moze nic dziwnego by w tym nie bylo gdyby po montazu odrazu taki efekt pojawilby sie.Jednak pojawilo sie to dopiero od niedawna. Bardzo prosilbym o jakies wskazowki co mam z tym zrobic.Skoro jest wydech w komplecie nowy to co to moze byc??
Z gory dziekuje za pomoc!!!

Awatar użytkownika
bolid
Nowicjusz
Nowicjusz
Kontakt:

Post autor: bolid » śr paź 18, 2006 12:12

zobacz czy tłumik nie dotyka ci gdzieś blachy w samochodzie! tłumiki powinny być umieszczone na gumach żeby nie było czuć drgań. może tłumik ci się przesunoł i na postoju dotyka blachy i czuć drgania.a przy jeździe tego tak nie czuć. popatrz na VW od dołu :hmm:

Awatar użytkownika
ziolo115
Ma gadane
Ma gadane
Kontakt:

Post autor: ziolo115 » śr paź 18, 2006 13:07

ja miałem coś podobnego i po pierwsze bańka id końcowego stukała mi o osłonę termiczną a po drugie okazało sie ze niebył wystarczająco mocno skręcony i sie rozsunął i jakieś przedmuchy były za srodkowym tłumikiem i tez dudnił jak zczedł z obrotów..

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”