nie przejmuj się kolego, należy współczuć i zarazem pocieszać, że może kiedyś będzie lepiej
Audi a4 b7 1.8T do oceny
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Audi a4 b7 1.8T do oceny
Mam wrażenie że konto fikcyjne założone prze kogoś (czyjeś alter ego)...a kiedyś mi zarzucali że dwa konta miałem podobno...
- doggie
- V.I.P.
trzy na pewno o ile nie więcej!
Proponuję zakończyć ten OT i przejść do tematu
Proponuję zakończyć ten OT i przejść do tematu
Myślę że z 10
A tak w ogóle to nie wiem czy nie powinno się zrobić jakiegoś zestawienia co wolno pisać a czego nie, jak w lipcu czy sierpniu polecałem w innym temacie Astrę to dreyfus mnie wyśmiewał jak można polecać Astrę na forum golfa, teraz jak Kostek007 sam bierze obok Audi pod uwagę Opla Astrę to jakoś nie ma tych komentarzy - normalnie woda z mózgu.
Tak samo polecanie tsi + dsg a odradzanie 1,8T...
A tak w ogóle to nie wiem czy nie powinno się zrobić jakiegoś zestawienia co wolno pisać a czego nie, jak w lipcu czy sierpniu polecałem w innym temacie Astrę to dreyfus mnie wyśmiewał jak można polecać Astrę na forum golfa, teraz jak Kostek007 sam bierze obok Audi pod uwagę Opla Astrę to jakoś nie ma tych komentarzy - normalnie woda z mózgu.
Tak samo polecanie tsi + dsg a odradzanie 1,8T...
- doggie
- V.I.P.
nikt nie odradza 1.8T, tylko pisałem żeby sprawdzić płyn chłodzący na obecność spalin bo są częste przypadki pękających głowic a to róznica, tak trudno to zrozumieć? Żadnych zestawień nie trzeba, wystarczy pisać z poszanowaniem odmiennego zdania kogoś innego i nie wciskać na siłę ponad wszelką cenę swoich racji. Jeśli się przkroczy pewne granice to trzeba umieć zrozumieć swój błąd, niestety jak dotąd tego nie potrafisz, widać to po poście o Audi od Turasa z 350 tys km, żenada, cały ty
ale mi głowica nie pękła, pisałem że "wiem" bo byłem aktywnym uczestnikiem A4 klub i przewijało to się na forum
No tak 3 przypadki w sieci dotyczące 1,8T i głowic na przestrzeni lat to faktycznie częsty przypadek
I rzeczywiście pisać z poszanowaniem odmiennego zdania np. zarzucać komuś polecanie Opla Astry na forum golfa, po czym dwa tygodnie później temat dotyczący wyboru Audi A4 vs Opel Astra na tymże forum.
I zrozum tutaj takich ludzi....
I rzeczywiście pisać z poszanowaniem odmiennego zdania np. zarzucać komuś polecanie Opla Astry na forum golfa, po czym dwa tygodnie później temat dotyczący wyboru Audi A4 vs Opel Astra na tymże forum.
I zrozum tutaj takich ludzi....
- doggie
- V.I.P.
Szczerze powiem że wolałbym Astrę od A4 B7, wygląda zdecydowanie nowocześniej, jednak B7 to nic innego jak lift B6 a to oznacza że jest 18 lat na rynku, druga sprawa to łatwiej zdobyć Astrę niż zdrową dobrze wyposażoną A4 B7 ale to nie ja wybieram. Passat B6 wygląda znacznie lepiej ale tam o 1.8TSI z początku produkcji nie warto nawet mówić, dopiero Paska B7 z tym motorem można brać bez obaw
Jest jeszcze 1.4 tsi i 2.0 tsi... Mogę dać namiary na ziomka co jeździ 1.4 ja mam 2.0...
Wiadomo rakieta to nie jest ale z turbiną jednostka jako tako daje radę...
Tylko że Astra z motorem 1,4 to jest żółw, osiągi jak w Audi raczej 2,0 130 więc porównywanie bezsensu, poza tym inny segment auta.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Passat b6? Ja bym jednak nie polecał. Sporo potencjalnych problemów, a na dodatek ruda dość mocno go lubi. Owszem, auto wizualnie ujdzie, choć jak na Passata, to jeden z mniej udanych, ale ja jestem skrzywiony, bo dla mnie najładniejszy Passat w historii, to B3 . Za to wnętrze ma fajne, obsługa jak to w VW bezproblemowa, części tanie i ogólnie dostępne. Ma dużo plusów, ale jakbym miał wybierać między nim, a a4, to jednak wybrałbym Audi. A dokładnie mając 25 tys nie wybrałbym żadnego