@dreyfys trochę za mocno dowalasz do pieca, robi się gorąco

Z jakim silnikiem chcesz kupić G8?
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Trochę więcej można dowiedzieć się z tego podsumowaniaMaru321 pisze: ↑pn lis 04, 2019 21:01Moim zdaniem na ten moment nie można wiele powiedzieć o nowym Golfie. Z zewnątrz wydaje się okej bo to ewolucja 7 FL, ale już np. środek wg mnie wygląda gorzej. Np. w 7FL całkiem przyzwoite materiały i wygląd deski, piękny podłokietnik wraz z odsuwanym schowkiem na napoje ze śliczną roletką, której np. w 8 nie ma (ewidentnie cięcie kosztów w ósemce). W lepszym miejscu hamulec postojowy w starej siódemce, wykonanie na zdjęciach też mam wrażenie że np. tunelu środkowego jest gorsze w 8. Póki nie zobaczymy trudno cokolwiek stwierdzić.
Czy możesz napisać coś więcej na temat tego silnika, ponieważ właśnie taki zamierzam zamówić.piteks pisze: ↑ndz lis 03, 2019 19:56Obyś się tylko nie zdziwił.
Wyciszenie obecnego golfa (mam mk7,5) raczej nie zachwyca. Co do wykończenia wnętrza, to może jest powyżej średniej w klasie ale świerszcze z czasem się pojawiają (mam dopiero 2 lata i 36 tys. km). Niskie spalanie jest realne jednak zależy od stylu jazdy.
Co do reszty, to kwestia indywidualna, a niska utrata wartości mk8 raczej wróżenie z fusów.
Użytkownicy przeglądający to forum: Obecnie na forum nie ma żadnego zarejestrowanego użytkownika i 37 gości