Usunięcie katalizatora .
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Usunięcie katalizatora .
Jak wywalisz kat to wyjdzie błąd. Jak masz vaga to możesz zainicjować test katalizatora i będzie wiadomo czy to jego wina. Ja wstawiałem zamiennik z pamaku pod eu4. Wytrzymał ok 80kkm. Teraz mam wstawiony drugi Walker a bo trafiłem w dobrej cenie i gwarancja jest na 100kkm.
Raczej błąd wyskoczy jak kat jest niesprawny. Nieraz zdarza się że się tylko lekko pokruszyć i lata brzęcząc w tej puszce. Aby zrobić test to musisz wpierw złapać temp 300° na kacie.
Od góry powinna być osłona by podwozie się nie grzało.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Wygląda jakby to byi wstawiony jakiś zamiennik. Ori ma osłonę blaszaną od dołu. Nieraz niestety odrywa się ona wskutek różnych okoliczności. Sonda powinna być ku górze w oryginale.
W którą stronę skierowane to nie ma to znaczenia.
Osłona czasem jest czasem nie. To chyba tylko osłona by się może trawa nie zapaliła pod autem. Częściej występuje w benzynowych niż w dieslach. Chyba wyższe temperatury.
Osłona czasem jest czasem nie. To chyba tylko osłona by się może trawa nie zapaliła pod autem. Częściej występuje w benzynowych niż w dieslach. Chyba wyższe temperatury.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Nie do końca nie ma znaczenia bo jak jest sonda skierowana do dołu to jest zawsze ryzyko uszkodzenia sondy poprzez wyrwanie wiązki elektrycznej. Tym bardziej że tam jest dosyć nisko.
-
- Gadatliwa bestia
Ja mam ori 2 kat w BCB i nie mam zadnej oslony od dolu. A sonda oryginalnie jest pod kątem w gore skierowana.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG