Opony i felgi do Golfa MK 4
Re: Opony i felgi do Golfa MK 4
ET42 jest seryjne, występowało w oryginalnych felgach np. BBS Montreal II, takich jak na moim avatarze: 6.5Jx16 ET42. Dla felg 14" i 15" jest to 6J ET38.
35 to ja mam na aluminiowych MAM'ach 18" przy szerokości 8" i wchodzą bez problemu.
Ori 15-stki też wchodzą, a 16-stki... takiego wała
Może być jeszcze taki problem, parametry podawałem dla alu, a nieoryginalna stal może się jednak jakoś różnić: https://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f ... 2#p6863087
No przy 312mm to raczej marne szanse, żeby to pasowało, ale u mnie siedzą zwykłe 288. Ogólnie to ewidentnie widać, że kształt felgi przeszkadza tu najbardziej.
Potrzeba felgi, że tak to określę, z bardziej wypukłym środkiem
Może ktoś znalazł producenta felg, którego koła w tych wymiarach normalnie wchodzą na ASZ-ta. Inaczej to będzie dopasowywanie metodą prób i błędów.
Potrzeba felgi, że tak to określę, z bardziej wypukłym środkiem
Może ktoś znalazł producenta felg, którego koła w tych wymiarach normalnie wchodzą na ASZ-ta. Inaczej to będzie dopasowywanie metodą prób i błędów.
Witam Panowie, czy orientujecie się czy felgi 17/et40/8j/57,1 wejdą bez problemu do golfa 4? Dodam jeszcze że golfik zostało obniżony przez poprzedniego właściciela o 40mm stad moje pytanie czy będą gdzieś przycierać albo będą potrzebne dystanse. Pozdrawiam
czyli nie ma 100% pewności że wszystko będzie git? tez problem jest taki że nie moge sprawdzić czy to spasuje jedynie kupić felgi ale jak nie spasuje to tez nie moge ich odesłać
Jeśli chcesz cokolwiek pasować niestety musisz zostać królikiem doswiadczalnym ponieważ jest małe prawdopodobieństwo że ktoś ma auto na identycznym setupie a do tego dochodzi wiele zmiennych czy auto jest powypadkowe prostowane czy w zawiasie wszystko gra i tak dalej i tak dalej. Według mnie myślę że dystans będzie niezbędny a to jaki też zależy od docelowego rozmiaru opony. Kolejna sprawa to skok amortyzatory jak będzie na dobiciu i pełnym skręcie a już tym bardziej przy podjeżdżaniu na coś przy pełnym skręcie i nie mówię tu o krawężniku rzecz jasna
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Wysłane z mojego Redmi Note 7 przy użyciu Tapatalka
Rozmiar opon to myślałem nad tym co zaleca producent 225/45/r17 też w sumie czytałem gdzieś ze felgi 8j na wcisk niby wchodzą na takie opony ale tego nie wiem, ale masz racje trzeba chyba zostać tym królikiem i sie przekonać samemu. W każdym razie dzięki bardzo za pomoc, pozdrawiam.
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
U mnie ta opona na pewno by się oparła o nakrętkę gwintu...myślę że w zależności od zawieszenia i efektu końcowego dystans 10-20mm będzie konieczny.
Koło wejść wejdzie napewno tylko nie wiem czy ram coś nie będzie lekko obcierać przy tej glebie -40. Ale raczej byłbym dobrej myśli i nie powinno nic przeszkadzać. Przy wysokim et masz większe prawdopodobieństwo że będzie okej i w razie co dystansem sobie et zmniejszysz.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
Już po problemie jednak zakupu nie bedzie. Ale dzięki Panowie za pomoc przyda sie na przyszłość, pozdrawiam
Na chwilę obecną - dobry wieczór
Panowie, kto mój temat widział ten wie - na pokładzie ori Santa Monica czyli 7 cali i offset 38mm. Leci do mnie powoli Eibach Pro-Kit z delikatnie większą wartością nacisku na przód - auto ma na wlepce 970kg a zamówiłem wersję 1000kg.
Jakie dystanse założyć, żeby to jakoś wyglądało? 10/20 będzie okej? Preferuję minimalnie schowane koło, nie muszę (i nie chcę) mieć kółek idealnie z nadkolem. Chodzi o fajne, gustowne wypchnięcie.
Z góry dzięki za pomoc
Panowie, kto mój temat widział ten wie - na pokładzie ori Santa Monica czyli 7 cali i offset 38mm. Leci do mnie powoli Eibach Pro-Kit z delikatnie większą wartością nacisku na przód - auto ma na wlepce 970kg a zamówiłem wersję 1000kg.
Jakie dystanse założyć, żeby to jakoś wyglądało? 10/20 będzie okej? Preferuję minimalnie schowane koło, nie muszę (i nie chcę) mieć kółek idealnie z nadkolem. Chodzi o fajne, gustowne wypchnięcie.
Z góry dzięki za pomoc
-
- Forum Master
Założysz koło i zawias to zmierz ile brakuje do ideału Twoim zdaniem. Najprościej. Zakładam że około 20mm będzie dystans potrzebny
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm