[mk4] Slaby nadmuch GolfI IV
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
[mk4] Slaby nadmuch GolfI IV
Witam. Mam problem z golf 4 1.9tdi 101km. Gdy ustawie ciepłe powietrze to prawie w ogole nie czuc nadmuchu, gdy zmienie na zimne to ostro dmucha. Temperatura silnika ok. Co może byc przyczyną?
[mk4] Re: Slaby nadmuch GolfI IV
Ale z nadmuchu leci gorace powietrze z tym że trzy razy słabsze niz jak ustawie na zimne
Sprawdź czy nie jest kierowane te powietrze innymi otworami np na nogi.
Powiem od siebie tylko tyle.. jakiś mc temu wymieniałem dmuchawę u siebie,bo stara raz działała..innym razem kręciła sie powoli.. kupiłem nową..i teraz na 3 kresce mocy na climatronicu mam wicherek z nawiewów...o wyższych biegach nawet nie piszę...
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
MK IV Variant AGR NAPĘDZANY przez ON
Jak ustawie na szybe to tylko tam dmucha. Gdy zimne-ostry przeciag. Gdy zmienie na ciepłe to halas ten sam a nadmuch slabiutki
Kolego a na przód..też słabo ciepłem wieje.. Czy tylko na szybę?? ... Jeśli tu i tu... to problem w nagrzewnicy ( kamień,syf etc )... Lub coś z łaczeniami na kanałach które doprowadzają ciepłe powietrze do wnętrza..
Miarą inteligencji człowieka-jest umiejętność szukania w Google
Obojetnie czy ustawie na szybę czy nogi czy tez przod to slabo wieje cieplem w przeciwieństwie jak znienie na zimne. Ale zimne musi byc ustawione na mininum, bo jak nawet 1 stopień podniose to dmucha juz slabo.