problem-podswietlenie 2 klawiszy zmieniarki cd...
Moderatorzy: dan124, powalla, VIP
Witajcie, z tej strony Piotrek, jestem nowym nabywcą Golfa IV 1.6 benzyna automat i mam problem z podświetleniem zmieniarki a właściwie jego brakiem, nie pala mi się dwa okrągłe przyciski... czytałem o tym ale za licho nie kumam tego podłączenia, czy ktoś może mi łopatologicznie napisać który pin z czego połączyć by oglądać podświetlone klawisz, zestaw taki i w co wpiąć ?
-
- Mały gagatek
Dosyć często w tych zmieniarkach coś tam się przepala w środku i te dwa okrągłe przyciski nie świecą mimo prawidłowego podłączenia.Miałem dokładnie to samo ale dałem do naprawy zmieniarkę i już mi świecą (koszt 50 zł)
Z tego co doczytałem to trzeba połączyć dodatkowymi kablami tylko podświetlenie zmieniarki ale nie wiem jak...
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
z tyłu zmieniarki masz małe gniazdo...tam podajesz masę i plus z podświetlenia
dzięki Qto, to jest to wejście gdzie na zdjęciu jest zaznaczony + i - ? plus po lewej stronie, a minus po prawej patrząc na tył radia ? masę wezmę z kości ISO radia a plus jak pamiętam to kabelek chyba pomarańczowy z opisem ilumination (lub z naklejki na radiu "słoneczko")...
Re: problem-podswietlenie 2 klawiszy zmieniarki cd...
Dokładnie w pierwszy od lewej strony pin wsunąłem kabelek zakończony wsówką cienką dodatkowo w koszulce termokurczliwej. Drugi koniec kabelka podłączyłem do kosci ISO do kabelka podświetlenie i klawisze podświetlone, nie potrzeba dawac drugiego kabelka na masę...Qto pisze:z tyłu zmieniarki masz małe gniazdo...tam podajesz masę i plus z podświetlenia
-
- Nowicjusz
Re: problem-podswietlenie 2 klawiszy zmieniarki cd...
Czy dobrze rozumiem, że + po zewnętrznej stronie a masa bliżej środka odtwarzacza?