Bagnet Golf
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Bagnet Golf
Witam interesuje mnie miarka na bagnecie Golf 4 1.6 8v. Ile oleju jest między max a minimum chodzi o różnice. I te centki wrąby są to jaka jest miarka oleju w mililitrach.
- beRRo
- Użytkownik
- Silnik: AKL
- Kontakt:
Re: Bagnet Golf
Tak litr. Ja zalecam pod maxa lać. Silniki zazwyczaj coś tam wciągają więc po dwóch miesiącach zaglądając pod maskę widać że nieco ubyło. Wtedy ponowne dolanie. Tym sposobem jeździmy id max do tak poziomu minimalnego lub nieco powyżej min czyli cały czas poprawnie. Mając nieco powyżej min to bywa że się jeździ po tych 2-3 miesiącach już poniżej minimum. Niski stan oleju zaalarmuje układ ale to też sporo poniżej minimum.
Silnik to nie jednostka że jak będzie litr więcej to puści soki. Nawet jakby było 3 litry więcej to nie puści soków.
Silnik to nie jednostka że jak będzie litr więcej to puści soki. Nawet jakby było 3 litry więcej to nie puści soków.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
-
- Nowicjusz
- Auto: VW Bora
- Silnik: AZD
Re: Bagnet Golf
Witam. Jestem nowy na forum dlatego podpinam się pod dany temat. Jaki powinien być najlepszy stan oleju na bagnecie?