Halogeny Przód
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
Halogeny Przód
Witam!
Mój mk4 nie posiada lamp przeciwmgłowych z przodu, jednak we wtyczkach mam zajęte wszystkie miejsca(10 pin) czyli teoretycznie część wiązki jest. Chciałbym się dowiedzieć gdzie są schowane kable od halogenów, żeby je podłączyć?
Mój mk4 nie posiada lamp przeciwmgłowych z przodu, jednak we wtyczkach mam zajęte wszystkie miejsca(10 pin) czyli teoretycznie część wiązki jest. Chciałbym się dowiedzieć gdzie są schowane kable od halogenów, żeby je podłączyć?
-
- Użytkownik
- Auto: Golf mk4
- Silnik: ALH
- Kontakt:
Re: Halogeny Przód
Przewody znajdziesz w kabinie za skrzynką przekaźników po zdjęciu osłon pod kierownicą. Szukaj blisko przelotki w ścianie grodziowej. Kolorów nie pamiętam ale jak je zobaczysz to pociągnij to wyjdą z wiązki
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: Volkswagen Golf
W toledo 1M A to ta sama konstrukcja chyba,przewód leci aż do prawego reflektora żółto siwy jak dobrze pamiętam,tylko najlepiej zrobić na przekaźniku
-
- Nowicjusz
Dziś, w wolnej chwili zajrzałem, aby odnaleźć te przewody, ku mojemu zdziwieniu, nie wchodzą przez ścianę grodziową do środka, jedyne kable o tym kolorze, są wpięte do bezpiecznikow, ale mają o wiele mniejszy przekrój od tych co wychodzą od lamp(po podaniu na nie napięcia zapala mi się podświetlenie deski itp.) . W jakim miejscu mogę ich jeszcze szukać? Wydaje mi się, że mogą się kończyć przed wejściem do kabiny, ale szkoda trochę otwierać osłon pod maską. Czy może się mylę?
Jeżeli tak jak piszesz masz wszystkie miejsca zajęte we wtyczce do lampy to musisz mieć część wiązki. Ja dokładałem halogeny w moim i miałem wtyczkę zajętą. Swoje przewody znalazłem zwinięte w parcianej klejącej taśmie z całą resztą przewodów. Szukaj w tej grubej wiązce za przekaznikami. Ewentualnie odwiń trochę tej klejącej taśmy. Dodam jeszcze , że musiałem je wyszarpnąć bo siedziały tam od wyjazdu z fabryki.
-
- Nowicjusz
W prawej lampie pin 3 ma kolor ciemnobrazowy, natomiast ten sam pin w lewej ma jasnobrązowy.
Jakie kolory miały przewody u Ciebie? Ja u siebie zdjąłem tą taśmę, ale nie widziałem tych przewodów, być może złych szukałem i przeoczyłem.jarazm pisze: ↑sob paź 17, 2020 19:01Jeżeli tak jak piszesz masz wszystkie miejsca zajęte we wtyczce do lampy to musisz mieć część wiązki. Ja dokładałem halogeny w moim i miałem wtyczkę zajętą. Swoje przewody znalazłem zwinięte w parcianej klejącej taśmie z całą resztą przewodów. Szukaj w tej grubej wiązce za przekaznikami. Ewentualnie odwiń trochę tej klejącej taśmy. Dodam jeszcze , że musiałem je wyszarpnąć bo siedziały tam od wyjazdu z fabryki.
Rozebralem lampe tą z halogenem, przewód zasilający żarówkę, wchodzi do wtyczki, do pinu o numerze 2, u mnie ten przewód ma kolor żólto-szary. Przeanalizowałem schemat, i taki kolor powinien dojść do środka, tylko chyba pojedynczy, gdzieś jest zmostkowany.