Auto za 20-25k.
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
-
- Nowicjusz
Auto za 20-25k.
Witam, planuje na wiosnę zakup samochodu w przedziale cenowym ok 20 25 tys. zł bo mój golf IV już powoli się starzeje Szukam czegoś w dieslu z mało awaryjnym silnikiem. Co możecie mi polecić? Rozglądałem się za Audi A6 B7 jakimś Passatem i Golfem a nawet Seatem Leonem w kombi ale dużo tego i wszędzie piszą że to dobre a to nie a za chwilę że jednak dobre. Pomocy bo wybuchnie mi głową
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Auto za 20-25k.
Jest coś takiego jak A6 B7? Pisz tak aby nikt nie musiał się domyślać, że chodzi o A4 B7
Najmniej awaryjny w A4 jest 1.9 TDI PD 116hp, 2.0 zwłaszcza PD często są miną.
Golf 6, Leon z 1.6 i 2.0 TDI CR to dobry wybór pod warunkiem, że nie są już złomem
Najmniej awaryjny w A4 jest 1.9 TDI PD 116hp, 2.0 zwłaszcza PD często są miną.
Golf 6, Leon z 1.6 i 2.0 TDI CR to dobry wybór pod warunkiem, że nie są już złomem
A4 B7 1,9 tdi dobry wybór, a może chodzi o A6 C6? to tutaj 2,0 TDI CR lub 3,0 ale koszty spore...
poza tym zdecyduj się jakiej klasy auta szukasz, czy kompakt i to mają być w kombi? Czy jednak klasa średnia czy wyższa
Jaki silnik masz w tym golfie iv?
Poza tym 25k na wszystko? no to na auto zostaje 20k, bo zawsze trzeba mieć zapas na jakiś serwis, rozrząd, olej..
poza tym zdecyduj się jakiej klasy auta szukasz, czy kompakt i to mają być w kombi? Czy jednak klasa średnia czy wyższa
Jaki silnik masz w tym golfie iv?
Poza tym 25k na wszystko? no to na auto zostaje 20k, bo zawsze trzeba mieć zapas na jakiś serwis, rozrząd, olej..
-
- Nowicjusz
-
- Nowicjusz
25 to na sam samochód. Na serwis po zakupie mam oddzielny fundusz. W moim golfie mam 1.9TDI 90KM. Ale już swoje przejeździł i zardzewiał już. Notorycznie pojawia się problem z wilgocią itp. Sam silnik jest w dobrym stanie i moim zdaniem nie do zniszczenia.
A jak w przypadku tych Audi jest z przebiegami. Czy jest się czego bać przy przebiegach rzędu 250 tys 300 tys?
A jak w przypadku tych Audi jest z przebiegami. Czy jest się czego bać przy przebiegach rzędu 250 tys 300 tys?
Ja bym raczej na stan auta patrzał a nie na cyferki, bo nie dowiesz się w 15 letnim Audi jaki jest realny przebieg, stan jednostki, turbiny, sprzęgła, wycieki, zawieszenie itd
A ja bym cię namawiał na zmianę marki. Za te pieniądze to kupisz w miarę fajnego citroena c5 lub peugeota z 2,0 hdi pod maską. I większe i wygodniejsze niż grupa vag. Sam się przesiadłem z mojej ulubionej marki na coś mi nieznanego. Po 2 latach użytkowania raczej nie wróciłbym do ciasnego golfa, leona.
-
- Nowicjusz
Właśnie Citroen C5 też wydaje się kusząca opcją ale trochę boję się tej hydropneumatyki. W moim golfie byłem w stanie wszystkie naprawy wykonać samodzielnie( oprócz rozrzadu).
- doggie
- V.I.P.
zupełnie niepotrzebnie, koszt naprawy wszystkich sfer (a nigdy tak nie jest aby wszystkie naraz były do regeneracji) to koszt około 1 tys zł i masz na wiele lat spokój a komfort przedni nie to co w VWozach drabiniastych mój Tiguan na 19stkach i zawieszeniu sport daje mi sie we znaki, nastepne auto raczej nie bedzie spod znaku VWGridironer pisze: ↑pt sty 08, 2021 20:45Właśnie Citroen C5 też wydaje się kusząca opcją ale trochę boję się tej hydropneumatyki. W moim golfie byłem w stanie wszystkie naprawy wykonać samodzielnie( oprócz rozrzadu).
- kwadrat
- Forum Master
- Auto: 2x Golf
- Silnik: 2x +
Bo VW/Audi nie jest do jeżdżeniu po polu, tylko autostradami i czerpania radosci z każdego zakrętu. Jak ktos chce tylko i wyłączni komfort to polecam faktycznie francuzy plus Mercedes.
W tym budżecie szukałbym A4 B7 jak chcesz TDI to najlepiej 1.9, A3 fl/Golf VI bo za tą kasę już się powinno znalezc cos sensownego, a jak dużo tras i ma byc wygodne to Paska B6 silnik jak w A4
W tym budżecie szukałbym A4 B7 jak chcesz TDI to najlepiej 1.9, A3 fl/Golf VI bo za tą kasę już się powinno znalezc cos sensownego, a jak dużo tras i ma byc wygodne to Paska B6 silnik jak w A4
Mein grün GT(i) produziert in Wolfsburg
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
Golf II GTi 2.0 jest, Polo 9n 1.4 TDI było, Golf Plus II 2.0 TDI+ jest
- doggie
- V.I.P.
Ja chcę komfort + prowadzenie a obecnie mam tylko prowadzenie a autostradami jeżdżę dwa razy w roku choć po polach też nie jeżdżę, dlatego następne auto będzie takie, które daje i komfort i prowadzenie
Obecny kiosk na kółkach pomimo swej budowy prowadzi się jak gokart, nie uwierzy ten kto sie nie przejedzie ale mimo wszystko wolę coś bardziej kanapowanego
-
- Nowicjusz
- doggie
- V.I.P.
Rozumiem mowa o C5 II generacji (czasami mylnie nazywana III generacją), jeśli chodzi o skrzynię to jak kto woli, nie znam się na cytrynach ale z tego co można wyczytać to hydrokinetyczne automaty w 2.0 HDI były Asin a w 2.2 HDI ZF