witam
kiedys dawno temu miałem golfa IV z silnikiem 2,0 benzynka 115 KM
teraz znowu potrzebuje autka taniego do pracy i pomyslałem albo 1,9 sdi albo o 1,6 benzynka
i mam problem bo znalazłem autko z silnikiem 1,6 ale 16v o mocy 105KM zastanawiam sie czy to nie jest FSI chociaż z internetu wiem że 1,6 fsi to miał 115KM
oto link do auta, sprzedajacy twierdzi ze to nie jest FSI bo w tym modelu nie było FSI
https://www.olx.pl/oferta/golf-4-1-6-16 ... b8c989381d
jaki tu jest silnik ??
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
Re: jaki tu jest silnik ??
1,6 FSI to nie jest bo FSI miało 110 koni i kod BAD
To będzie AZD albo BCB
czyli po prostu 1,6 16V 105 koni - ponoć gorsze pod ewentualnie lpg. (bardziej skomplikowana konstrukcja itd..)
ale.. czy warto się nad tym pastwić? auto warte 3500 i na tyle wygląda czyt. słabo, nie wiem co to jest na tym aucie - reklama Adidasa?
do tego klima nie działa, za to pakiet oświetlenia led zamiast klimatyzacje naprawić , dość mocno blacharsko styrany.
+ że elektryka 4x a nie korbki,
jedź oglądaj i sprawdzaj jak będzie ok to bierz.
(popatrz tez na bliźniaki - Octavia I - chyba nawet miała lepszą blachę, A3 8L albo Leon I)
To będzie AZD albo BCB
czyli po prostu 1,6 16V 105 koni - ponoć gorsze pod ewentualnie lpg. (bardziej skomplikowana konstrukcja itd..)
ale.. czy warto się nad tym pastwić? auto warte 3500 i na tyle wygląda czyt. słabo, nie wiem co to jest na tym aucie - reklama Adidasa?
do tego klima nie działa, za to pakiet oświetlenia led zamiast klimatyzacje naprawić , dość mocno blacharsko styrany.
+ że elektryka 4x a nie korbki,
jedź oglądaj i sprawdzaj jak będzie ok to bierz.
(popatrz tez na bliźniaki - Octavia I - chyba nawet miała lepszą blachę, A3 8L albo Leon I)
Jeżeli to będzie 16v to sprawdź koniecznie uruchomienie na zimnym silniku czy nie ma stukania tłoka na jednym z cylindrów. Drugą bolączką to ewentualne wypadanie zapłonu na rozgrzanym silniku oraz falowanie obrotów na biegu jałowym. To takie typowe bolączki tych silników.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
W Skodach Fabiach i Roomster są 1.6 MPI 16V 105 HP na łańcuchu rozrządu, jest to przerobiony FSI na MPI, bardzo dobrze sprawdza się na LPG, kolega miał Skodę Romster ale niestety rozbił ją
-
- Gadatliwa bestia
Dołożyłbym ze jeśli blacharsko ok to warto odżałować 20 pln na SKP i spaliny sprawdzić pod katem HC - żeby się potem nie okazało ze przeglądu nie przejdzie.marcin7x5 pisze: ↑ndz sty 17, 2021 21:41Jeżeli to będzie 16v to sprawdź koniecznie uruchomienie na zimnym silniku czy nie ma stukania tłoka na jednym z cylindrów. Drugą bolączką to ewentualne wypadanie zapłonu na rozgrzanym silniku oraz falowanie obrotów na biegu jałowym. To takie typowe bolączki tych silników.
VW Bora 1.9TDI 01' ASV+sprzedany.
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG
VW Golf 4 1.4 99' LPG -sprzet zony
Seat Leon 1.6 16 05' LPG