Zobaczymy , jak spuszczałem z niego do pojemnika to nic tam takiego nie widziałem , ale też myślę że filtr , albo przewód , przedmuchałem też , tak jak pisałem , ostatnio jeździłem w piątek i wyjąłem akumulator ,więc nawet nie przepalałem ,dopiero w poniedziałek jak było - 25 kręcił śmierdziało ropo ale nie zaskoczył , a we wtorek jak robiłem drugą próbę to nie śmierdziało ropą i przewód wyglądał na suchy , no to albo filtr ,albo coś w przewodach przed filtrem , ten plastikowy ''kosz'' w baku był czysty , golfa mam 11 lat i tylko 3 razy zaglądałem do zbiornika ,za pierwszym razem to w tym plastikowym ''koszu'' to było tyle syfu że strach normalne wiórka kokosowe , za drugim razem tylko zajrzałem i było czysto .
Wlanie benzyny do diesla
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
Re: Wlanie benzyny do diesla
Seat Mii 1.O CHYA
Skoro miałeś w obudowie filtra paliwo to albo filtr przytkany albo coś pomiędzy filtrem a wtryskiwaczami pewnie się przytkało...
Pytanko mam a nie chcę zakładać nowego tematu dziś za oknem -25 , wczoraj zabrałem akumulator do domu , przez ostatnie dni było różnie od zera do -17 golf palił i zjeździł, parę razy dolewałem paliwa po 10 l aby zawsze mieć ten pełen bak , tak więc już w zbiorniku powinno być paliwo ''zimowe'' dalej nie mam przekonania do tego Skyd jakoś go przelałem , na zbiornik powinno się lać 50kę a ja wlałem 150 ! i jakoś baku nie zeżarło , więc nie wierzę w to A pytanie mam dotyczące takiej ''puszki'' która jest z bezpiecznikami przy plusowej klemie - strasznie mnie to wkurza podczas wyjmowania akumulatora czy nie dało by się to jakoś przerobić? np. odciąć to od klepy , tam idzie chyba taka cienka blaszka i przylutować jakiś dłuższy grubszy kabelek i tą ''puszkę '' dać gdzieś z boku? Dziś ładuje mój 10 letni akumulator cały dzień ,więc nie będę sprawdzał czy by zapalił , wczoraj przy -17 zapalił za 3 razem , ciekawe jakie mam świece bo nigdy nie zmieniałem ?
Seat Mii 1.O CHYA
Można tak zrobić tylko po co skoro to się ładnie wszystko wypina i przekręca...
Faktycznie jest to na śrubkę muszę pomyśleć jak to zrobić , i chyba będą problemy z odpaleniem , bo przewód od filtra do wtrysków wygląda tak jakby pusty ale dziś nie będę z tym walczył
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.
Seat Mii 1.O CHYA