Kącik posiadaczy MK4
Moderator: VIP
-
- Użytkownik
Re: Kącik posiadaczy MK4
Jakie macie zdanie na temat filtrów Filtron? Używacie? Czy jednak lepiej dorzucić kasy i kupować np Manna?
ALH -> 205 -> soft
- vwarek
- Mistrz KieroVWnicy
- Auto: Bora
- Silnik: AQN
Jak dla mnie bardzo dobre filtry, wymieniane w terminie spełniają swoje zadanie perfekcyjnie.
BTW, wiesz, że Filtron należy do MANN-a?
BTW, wiesz, że Filtron należy do MANN-a?
The quieter you become, the more you are able to hear...
Dobre filtry. Paliwa, powietrza i kabinowy w 90% wpada Filtron, oleju z reguły Mann (tylko z tego względu, że tu gdzie kupuję olej filtr olejowy Manna mają praktycznie w tej samej cenie co Filtron).
ALH + 216 + turbo ARL + FMIC + soft -> 162,5KM/344,2Nm
To że Filtron należy do MANNa o niczym nie świadczy
Zachęcam do zapoznania się z tym tematem:
https://astra5klub.pl/klimatyzacja-i-wn ... t2671.html
O Filtronie krążą różne opinie, ale ja z tą firmą nigdy nie miałem żadnego problemu.
-
- Forum Master
Filtr z wyższej półki dzięki czemu śpicie spokojniej kosztuje kilka złotych więcej...
Było: MK4 1.8 BIG TURBO 370KM i 470Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
Jest: Passat B5.5 R32 TURBO 740KM i 790Nm
- sebekgolf
- Forumowy spamer :)
- Auto: Volvo S60 T6 R-Design, MK4 GT TDI i inne takie
Przesadzasz. W większości aut używam tych filtrów i jeśli pilnujesz reżimu wymiany to problemu nie ma. Mieli kiedyś wpadkę ze słabym sklejaniem materiału, ale wystarczyło przeglądnąć filtr przed montażem i wadliwe dało się wychwycić bez większego problemu. Zrobiłeś reklamację, wymienili na drugi i po temacie.
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
Pomagamy Domom Dziecka -> ZŁOMBOL '11/'12 /'14/'15/'16
https://pl-pl.facebook.com/tarpaniatka/
Czy ma ktoś wiedzę lub może jakoś sprawdzić czy do sztywnego koła zamachowego Valeo pasuje docisk Sachs/Luk? Gdzieś w necie wydaje mi się, że widziałem informację że niby do koła Valeo docisk Sachs nie pasuje, ale teraz nie mogę znaleźć tej informacji (silnik ALH)
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
Hej. Radio MFD, zmieniarka cyfrowa YATOUR. Czytałem kiedyś, że jest możliwość wpięcia do radia jednocześnie zarówno wyżej wymienionej zmieniarki, jak i takiej na CD - szukam więc informacji na ten temat Co
Potrzeba, czego szukać? Jakieś dodatkowe moduły?
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
- sebekgolf
Nie. Po prostu podłączasz i działa. W zależności jak podłączysz to albo pierwszy będzie się ładował Yatour a po kliknięciu przycisku na zmieniarce zmieniarka, albo na odwrót. Po prostu w Yatour masz kostki i w zależności czy wepniesz zmieniarkę przez Yatour czy Yatour przez zmieniarkę, tak będzie działało sterowanie. Nic nie musisz dokupować. U siebie podpiąłem tak, że Yatour odpala się pierwszy (Gamma V + odtwarzacz CD). Jedyna niedogodność jest taka, że po włączeniu radia Yatour potrzebuje chwili na "ogarnięcie się". Potem działa dość płynnie.Chrzanek` pisze: ↑wt mar 16, 2021 13:25Hej. Radio MFD, zmieniarka cyfrowa YATOUR. Czytałem kiedyś, że jest możliwość wpięcia do radia jednocześnie zarówno wyżej wymienionej zmieniarki, jak i takiej na CD - szukam więc informacji na ten temat Co
Pozdrawiam
Tarpan 1,5 OHV -> Swap 1,4 dohc R.I.P -> Swap 1,6 DOHC R.I.P -> Swap 1,4 DOHC R.I.P ->Swap 1,8 DOHC R.I.P -> Swap 1,8+ DOHC -> Swap 1,8T +++ DOHC in progresssss
- Qto
- _
- Auto: MK 4
- Silnik: ASZ
- Kontakt:
Podjeżdżam dzisiaj moją Borą pod chatę, gaszę silnik, wyciągam kluczyk ze stacyjki, radio się wyłącza jak normalnie (włącznika raczej nie używam...włącza się razem z zapłonem i wyłącza kiedy wyciągam kluczyk...rzadko mam potrzebę użycia włącznika), zbieram graty z siedzenia pasażera, wysiadam z auta...tak jakoś trzymałem graty w ręku że w momencie trzaśnięcia drzwiami ścisnąłem scyzoryk i na pewno któryś przycisk się wdusił...idę do bagażnika bo resztę gratów i słyszę że radio zaczyna grać. Ktoś ma jakiś pomysł co się stało? Normalnie pomyślałbym że stacyjka ześwirowała...ale nigdy wcześniej nie było żadnych psikusów no i jeszcze to nieszczęsne zduszenie scyzoryka momencie zamknięcia się drzwi.
Kostka stacyjki. Albo stacyjka nie wyskoczyła.Qto pisze:Podjeżdżam dzisiaj moją Borą pod chatę, gaszę silnik, wyciągam kluczyk ze stacyjki, radio się wyłącza jak normalnie (włącznika raczej nie używam...włącza się razem z zapłonem i wyłącza kiedy wyciągam kluczyk...rzadko mam potrzebę użycia włącznika), zbieram graty z siedzenia pasażera, wysiadam z auta...tak jakoś trzymałem graty w ręku że w momencie trzaśnięcia drzwiami ścisnąłem scyzoryk i na pewno któryś przycisk się wdusił...idę do bagażnika bo resztę gratów i słyszę że radio zaczyna grać. Ktoś ma jakiś pomysł co się stało? Normalnie pomyślałbym że stacyjka ześwirowała...ale nigdy wcześniej nie było żadnych psikusów no i jeszcze to nieszczęsne zduszenie scyzoryka momencie zamknięcia się drzwi.
- Chrzanek`
- Forum Master
- Kontakt:
Może coś źle robiłem, ale jak podłączałem jednocześnie obie zmieniarki do radia to nie działała. Chociaż w sumie ja podpinałem tą zmieniarkę, która oryginalnie była w aucie zamontowana nad radiem, czy miało to wpływ ? W sensie ze powinna być ta zmieniarka na płyty, która oryginalnie jest w schowku, czy tam w bagażniku?sebekgolf pisze: ↑wt mar 16, 2021 15:50Nie. Po prostu podłączasz i działa. W zależności jak podłączysz to albo pierwszy będzie się ładował Yatour a po kliknięciu przycisku na zmieniarce zmieniarka, albo na odwrót. Po prostu w Yatour masz kostki i w zależności czy wepniesz zmieniarkę przez Yatour czy Yatour przez zmieniarkę, tak będzie działało sterowanie. Nic nie musisz dokupować. U siebie podpiąłem tak, że Yatour odpala się pierwszy (Gamma V + odtwarzacz CD). Jedyna niedogodność jest taka, że po włączeniu radia Yatour potrzebuje chwili na "ogarnięcie się". Potem działa dość płynnie.Chrzanek` pisze: ↑wt mar 16, 2021 13:25Hej. Radio MFD, zmieniarka cyfrowa YATOUR. Czytałem kiedyś, że jest możliwość wpięcia do radia jednocześnie zarówno wyżej wymienionej zmieniarki, jak i takiej na CD - szukam więc informacji na ten temat Co
Pozdrawiam
Mój sklep internetowy
Kliknij, a zostaniesz przeniesiony do mojego tematu
1.8t 4motion - R32 body - 213HP - oem+
http://bit.ly/sklep-fm_world
Mój sklep internetowy
- sebekgolf
Tzn ja mam Gammę + napęd CD na jedną płytę nad Gammą (chyba typowa konfiguracja). Yatour ma dwie kostki, niebieską i czarną. Nie pamiętam w jakiej kolejności mam to teraz wpięte, ale możesz wpiąć tak:Chrzanek` pisze: ↑śr mar 17, 2021 16:40Może coś źle robiłem, ale jak podłączałem jednocześnie obie zmieniarki do radia to nie działała. Chociaż w sumie ja podpinałem tą zmieniarkę, która oryginalnie była w aucie zamontowana nad radiem, czy miało to wpływ ? W sensie ze powinna być ta zmieniarka na płyty, która oryginalnie jest w schowku, czy tam w bagażniku?sebekgolf pisze: ↑wt mar 16, 2021 15:50Nie. Po prostu podłączasz i działa. W zależności jak podłączysz to albo pierwszy będzie się ładował Yatour a po kliknięciu przycisku na zmieniarce zmieniarka, albo na odwrót. Po prostu w Yatour masz kostki i w zależności czy wepniesz zmieniarkę przez Yatour czy Yatour przez zmieniarkę, tak będzie działało sterowanie. Nic nie musisz dokupować. U siebie podpiąłem tak, że Yatour odpala się pierwszy (Gamma V + odtwarzacz CD). Jedyna niedogodność jest taka, że po włączeniu radia Yatour potrzebuje chwili na "ogarnięcie się". Potem działa dość płynnie.Chrzanek` pisze: ↑wt mar 16, 2021 13:25Hej. Radio MFD, zmieniarka cyfrowa YATOUR. Czytałem kiedyś, że jest możliwość wpięcia do radia jednocześnie zarówno wyżej wymienionej zmieniarki, jak i takiej na CD - szukam więc informacji na ten temat Co
Pozdrawiam
1. Radio <-> niebieska kostka Yatour - a do czarnej kostki Yatour napęd CD (ten który wcześniej wchodził do radia)
2. Radio <-> niebieska kostka napędu CD - a do wejścia CD na zmieniarkę podpinasz niebieską Yatour
U mnie mam chyba wg podpięcia nr. 1. Po odpaleniu CD standardowo startuje Yatour, natomiast jak przeklikam na kasetę i z powrotem na CD to przełącza się na CD. Jak przeklikam znów, to wraca na Yatour
Przy podpięciu 2 jak mnie pamięć nie myli, standardowo startowało CD. Natomiast jak na CD kliknąłeś przycisk "Selekt" to przełączał się na Yatour.
Jak zbudowany jest Twój system? Masz napęd CD + dodatkowo zmieniarka, czy sama zmieniarka?
Przy okazji nie pamiętam czy tam przypadkiem nie trzeba było jakiegoś kabla podciągnąć (montowałem to z dobre 8 lat temu).