Golf VI Variant 2010r, biały, 2.0TDI, panorama, navi, 219tkm przebieg - komis
Moderatorzy: palio, jhosef, VIP
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Golf VI Variant 2010r, biały, 2.0TDI, panorama, navi, 219tkm przebieg - komis
witajcie, co sądzicie na temat tego egzemplarza? komis to jest, sprowadzony, ładny wypas
WVWZZZ1KZAM637856
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... llery-open
ewentualnie dajcie znać co budzi Wasze wątpliwości i czemu się dokładniej przyjrzeć
WVWZZZ1KZAM637856
https://www.otomoto.pl/oferta/volkswage ... llery-open
ewentualnie dajcie znać co budzi Wasze wątpliwości i czemu się dokładniej przyjrzeć
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
Re: Golf VI Variant 2010r, biały, 2.0TDI, panorama, navi, 219tkm przebieg - komis
Dodasz xenon z LED DRL i multifunkcję to będzie OK W przyszłości radio bym wymienił bo te przymulają
Re: Golf VI Variant 2010r, biały, 2.0TDI, panorama, navi, 219tkm przebieg - komis
Akumulator wymieniony ale brak start stopa więc mógł tam być jaki efb.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Radziłbym się przyjrzeć autu z przodu, szpary trochę duże i jakby odcień maski inny, być może złudzenie na foto.
2.0 w dieslu i 220tyś w 11 lat, trochę mało a wnętrze nosi ślady użytkowania ( pytaj o książę i warto sprawdzić historie serwisowa), mój miał 160tyś w 4 lata .
tarcz złom i opona też dziwnie wygląda jakby ocierana o krawężniki a felga cała więc coś pewnie zamieniane było.
Jeżdżę sporadycznie do komisów z gratami ( paleta z kompletną tapicerka), naoglądałem się trochę co mają i co robią na zapleczach komisu. Absolutnie nie kupiłbym auta z takiego miejsca.
2.0 w dieslu i 220tyś w 11 lat, trochę mało a wnętrze nosi ślady użytkowania ( pytaj o książę i warto sprawdzić historie serwisowa), mój miał 160tyś w 4 lata .
tarcz złom i opona też dziwnie wygląda jakby ocierana o krawężniki a felga cała więc coś pewnie zamieniane było.
Jeżdżę sporadycznie do komisów z gratami ( paleta z kompletną tapicerka), naoglądałem się trochę co mają i co robią na zapleczach komisu. Absolutnie nie kupiłbym auta z takiego miejsca.
- herbu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
Pewnie nie można wszystkich komisów wrzucać do jednego wora, ale masz racje - w większości to oszuści, kombinatorzy, którzy odwalają takie szkopki, że głowa mała. Ja osobiście czasami pomagam ludziom coś tam doradzić przy zakupie, sam też miałem dużo, bardzo dużo aut w swoim życiu, i powiem szczerze - w komisie kupiłem 2 auta może na 1000 które obejrzałem. Sam sprzedałem za to ze 3 auta do komisów (a może i więcej, ale nie wiem tego) i widziałem jakie wałki tam odchodziły. Ale mniejsza o to.
Co do samego Golfa z ogłoszenia - przebieg to raz - nie wydaje mi się prawdopodobne, że to auto ma tylko tyle, choć też oczywiście nie zakładam, że nie jest to możliwe Wnętrza tych aut i po 300 tys wyglądają ja nowe, więc ciężko to zweryfikować na podstawie zużycia. Za to przód faktycznie wydaje się, że miał jakieś przygody, bo odcienie i szpary są niefabryczne. Kwestia co było robione i jak bardzo. Na plus fajna wersja
- doggie
- V.I.P.
Kupowałem z komisów auta kilka razy i nigdy nie odbiegało jakością od aut z komisów przysalonowych a od przysłowiowego Kowalskiego można jeszcze gorsze szroty kupić. Trzeba umieć kupować a skąd to sprawa drugorzędna
- doggie
- V.I.P.
Po uj dywagować o przebiegu skoro jeszcze nikt go nie potwierdził. Co do szpar czy historii wypadkowej to nic jednoznacznie nie da się powiedzieć bez oględzin na żywo.
- doggie
- V.I.P.
A nasz HDi kupiony po leasingu z ASO Retail w Warszawie jako 3 latek miał 60 tys km więc nie jest to reguła że każdy musi, można dać sobie czas i poszukać no i omijać okazje cenowe bo ja za wartość naszego HDi z 2018 roku równie dobrze mógłbym kupić rocznego ale niewiadomego pochodzenia
Też sporo aut oglądałem po komisach i rąk prywatnych. Jednego to nawet żona odrazu skreśliła jak tylko odpaliliśmy silnik to mówi że on chodzi jak traktor. Przez telefon kupujący mówił że wszystkie wtryski nowe założone a przy oględzinach ojciec sprzedającego (dziadeczek) wygadał się niechcący że tylko dwa wtryski wymienili na używki. Korekcję szalały strasznie że silnikiem rzucało a wiadomo że CR powinien chodzić cicho i gładko o waliło nim jak wytrzaskanym PDkiem. Ale jedno auto z komisu kupiłem bardzo dobre i w super stanie mimo że miało chyba 8 czy 9 lat. Przebieg miał co prawda już około 260 tys ale wiedząc że w tych silnikach dwumas wytrzymuje tak 200-230 tys km wszystko. Mi się zgadzało. Nawet po logach mi wyszło że robiony chiptuning. Wiele rzeczy się sprawdza na miejscu a nie w ogłoszeniu.
- kamska
- Użytkownik
- Auto: Skoda Karoq Sportline FL 2.0 TDI, Suzuki Bandit 650N, Renault Premium 270dci, Kangoo 1,5 DCI
Auto za Odry. Moje jak i przedmiotowe. Twóje PLdoggie pisze: ↑pn lis 15, 2021 11:04A nasz HDi kupiony po leasingu z ASO Retail w Warszawie jako 3 latek miał 60 tys km więc nie jest to reguła że każdy musi, można dać sobie czas i poszukać no i omijać okazje cenowe bo ja za wartość naszego HDi z 2018 roku równie dobrze mógłbym kupić rocznego ale niewiadomego pochodzenia
- kamska
- Użytkownik
To nie BMW, ewentualnie Audi, Golf nosi wyraźne ślady użytkowania, po 300tys dużo widać ( fotel, mieszek, kierownica). Naoglądałem się trochę Gulfów...wg mnie ten jest zmęczony.
Nawet jakby była dziura w mieszku a nawet fotelu po pecie a blacha i motor zdrowe to ja bym taki brał. Tak jak to czy jest z komisu czy od prywata czy od merkelowej to nie ma znaczenia. Większość prywatnych importów to zakup w 90 procentach nieświadomy z braku wiedzy o danej marce oraz nieznajomości na mechanice.
- doggie
- V.I.P.
Tiguan był PL i jako 2,5 latek miał 117 tys km więc 50 tys rocznie, w PL też można dokręcić
Zasadnicze pytanie, skąd taki Golf wziął się w tym komisie, skoro w DE, takie auta kosztują tyle samo lub więcej? Komis też musi zarobić, dla idei raczej sprzedażą się nie zajmują...