wydaje mi się, że ogarnięci pompiarze sprawdzają ciśnienie wewnętrzne pod obciążeniem. Pompę podpiętą mają do wtryskiwaczy na stole, do tego rozkręcają ją do np. 2 tys obr/min ( 4 tys obr/min na silniku ) i zapodają napięcie sprawdzając przy okazji czy przy zadanym napięciu i obrotach ciśnienie w pompie nie spada.tomek08 pisze:Ciekawe, czy pompiarze na stole próbierczym też sprawdzają pod obciążeniem czy raczej bez obciążenia ?
Dodatkowa pompa paliwa w VP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
- marcinas1983
- VW Baron
- Kontakt:
Witam wszystkich serdecznie
Znalazłem wczoraj powyższy wątek, przeczytałem go od dechy do dechy.
Jeśli piszę w niewłaściwym dziale (auto to nie Golf, a nawet nie VW ), to proszę o przeniesienie.
Pacjent Audi Coupe Quattro ALH/11/230/GTB17/FMIC
Moje problemy:
- słabiutki dół do 2200-2300
- sporadycznie pokazujące się pęcherzyki
- przy ruszaniu reakcja na gaz z opóźnieniem (czasem dużym)
- brak możliwości jazdy na niskich obrotach (czkawka)
- na zimnym trzeba chwilę pokręcić, po czym mega niebieski bąk
Mam nadzieję że montaż dodatkowej pompki rozwiąże powyższe problemy (część z nich pokrywa się z tymi występującymi w wątku),
natomiast jedna rzecz która nie pasuje do tematu, to to, że auto od tych ok 2200 jakoś się zaczyna odpychać i wtedy już raczej nie tnie paliwa
Przed alh był 1z z oryginalnym osprzętem i tam też nieźle hasało powietrze po przewodach, obecnie dużo mniej ale objawy wskazują na braki paliwka
Zbiornik, przewody paliwowe pozostały z benzyny V6 2.8 - może tu jest jakiś fuckup?!
Jestem już przekonany co do montażu zewnętrznej pompki, ale gdyby komuś coś jeszcze przyszło do głowy, każda rada cenna
Pozdrawiam
newman
Znalazłem wczoraj powyższy wątek, przeczytałem go od dechy do dechy.
Jeśli piszę w niewłaściwym dziale (auto to nie Golf, a nawet nie VW ), to proszę o przeniesienie.
Pacjent Audi Coupe Quattro ALH/11/230/GTB17/FMIC
Moje problemy:
- słabiutki dół do 2200-2300
- sporadycznie pokazujące się pęcherzyki
- przy ruszaniu reakcja na gaz z opóźnieniem (czasem dużym)
- brak możliwości jazdy na niskich obrotach (czkawka)
- na zimnym trzeba chwilę pokręcić, po czym mega niebieski bąk
Mam nadzieję że montaż dodatkowej pompki rozwiąże powyższe problemy (część z nich pokrywa się z tymi występującymi w wątku),
natomiast jedna rzecz która nie pasuje do tematu, to to, że auto od tych ok 2200 jakoś się zaczyna odpychać i wtedy już raczej nie tnie paliwa
Przed alh był 1z z oryginalnym osprzętem i tam też nieźle hasało powietrze po przewodach, obecnie dużo mniej ale objawy wskazują na braki paliwka
Zbiornik, przewody paliwowe pozostały z benzyny V6 2.8 - może tu jest jakiś fuckup?!
Jestem już przekonany co do montażu zewnętrznej pompki, ale gdyby komuś coś jeszcze przyszło do głowy, każda rada cenna
Pozdrawiam
newman
-
- Gadatliwa bestia
- Auto: bmw
- Kontakt:
Zobacz lepiej stan pompy wstepnej i czy na logu 004 trzyma kat dynamiczny nie masz mega modow zeby Ci paliwa brakowalo lub by nie wyrabial.
W pompie wtryskowej jest pompa wstepna.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to
- krzysiek1606
- Użytkownik
pompa przy modach sie przydaje i poprawia gorny zakres obrotow
i nie ma to akorat nic wspolnego z pompa wstepna co z tego ze mamy pompe wstepna igle jak gdzies podrodze ze zbiornika zaciaga tez powietrze
i nie ma to akorat nic wspolnego z pompa wstepna co z tego ze mamy pompe wstepna igle jak gdzies podrodze ze zbiornika zaciaga tez powietrze
krzysiek.[audi a4 b5 avant +++ ]
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW
246HP-472NM [ soft by spanky ]
oferuje czyszczenie turbin , przerobke turbin GTB na podcisnienie , uszczelnianie i modyfikacje pomp wtryskowych , uklady wydechowe z kwasiaka i instalacje fmic
tel. 608370238 TURBO-SPAW