[MK3 1Z] Dlaczego tak mała prędkość Vmax ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
[MK3 1Z] Dlaczego tak mała prędkość Vmax ?
Dziś poraz pierwszy sprawdziłęm maszyne i co sie okazało więcej jak 175kmh nie poszedł.Auto było rozgrzane,dobre paliwo(tak myśle) prosta droga,bez obiążenia żadnego.
Troche mnie to irytuje że z takim motorem taki wolny jest, przśpiecha też w granicach 14s. Fakt że mam szerokie opony 205/50R15 ale żeby aż taka różnica była?Z silnikiem wszystko ok pali super, myślałem że olej bierze ale poprostu źle to sprawdzałem. Co jeszcze moge zbadać?Może długo musi sie bujać?odcinek drogi to ok 3km.
Doadam iż płyny i filtry były niedawno wymieniane.
Troche mnie to irytuje że z takim motorem taki wolny jest, przśpiecha też w granicach 14s. Fakt że mam szerokie opony 205/50R15 ale żeby aż taka różnica była?Z silnikiem wszystko ok pali super, myślałem że olej bierze ale poprostu źle to sprawdzałem. Co jeszcze moge zbadać?Może długo musi sie bujać?odcinek drogi to ok 3km.
Ostatnio zmieniony sob paź 21, 2006 09:54 przez janek822, łącznie zmieniany 1 raz.
Re: [tdi 90ps]Dlaczego tak mała prędkość Vmax ?
może wyngiel zbyt rzadki ? żartujejanek822 pisze:Dziś poraz pierwszy sprawdziłęm maszyne i co sie okazało więcej jak 175kmh nie poszedł.Auto było rozgrzane,dobre paliwo(tak myśle) prosta droga,bez obiążenia żadnego.
ile ma iść ile byś chciał ? , musisz nad nim jeszcze popracować troszke wydać na wirusy, może i inne dodatki zewnętrzne
btw
tyle co Twój to mój AAZ TD jeszcze idzie ale na oponkach 185/65/14 bez żadnego "tuningu"
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Myślałem nad chipem ale wtedy podniose osiągi do standardu w najgorszym wypadku albo do słabego 110ps. Może jest jakaś przczyna która go blokuje.Chociaż 190kmh żeby byłoi no i to przyśpieszenie w granicach 13s.RobertP pisze:musisz nad nim jeszcze popracować troszke wydać na wirusy,
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
odezwij sie do Aligatora..jesteś ze Sląska jak on..www.tdituning.pl - tam masz pełne info do niego...szczerze polecamjanek822 pisze:Myślałem nad chipem ale wtedy podniose osiągi do standardu w najgorszym wypadku albo do słabego 110ps. Może jest jakaś przczyna która go blokuje.Chociaż 190kmh żeby byłoi no i to przyśpieszenie w granicach 13s.RobertP pisze:musisz nad nim jeszcze popracować troszke wydać na wirusy,
www.vagtune.pl tel. 502730289
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
To ja może troche naskładam i kupie sobie Subaru ImprezaRobertP pisze:to co możemu dla janek822 podpowiedzieć np. zmiana opon na 195/xx/xx ?
albo też wymiana skrzyniu biegów ? mody przy turbo i pompie ? zmina wałka rozrządu ?
co jeszcze ...
A tak poważnie to może to jest jakaś pierdoła która muli auto i po sprawie,nad wiruskiem będę myślał w przyszłym roku narazie pakuje w audio. Jak założe zimówki to sie okaże czy jest róznica. Nie startuje w rajdach ani na 1/4 ale dobrze jest mieć to coś. Nie wiem może przepływka,wtrysk lub coś podobnego szwankuje. Nie jest to aż tak uciążliwe żeby ładować w szukanie niby usterki kupe kasy, a od czego mamy kolegów na forum, którzy zawsze coś mądrego podpowiedzą.
chip+216(made in mirass) = około 130PS/290NM narazie :)
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Re: [MK3 1Z] Dlaczego tak mała prędkość Vmax ?
W fabryki:janek822 pisze:Dziś poraz pierwszy sprawdziłęm maszyne i co sie okazało więcej jak 175kmh nie poszedł.Auto było rozgrzane,dobre paliwo(tak myśle) prosta droga,bez obiążenia żadnego. Troche mnie to irytuje że z takim motorem taki wolny jest, przśpiecha też w granicach 14s.
Vmax: 178 (limuzyna) 176 (kombi)
Przyspieszenie do 100: 12.8 (limuzyna) 13.4 (kombi)
Wiec po tylu latach duzo od normy nie odbiegasz.. Katalizator wyproznij..
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!