Szyba kierowcy - nie działa tak jak powinna.
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Szyba kierowcy - nie działa tak jak powinna.
Witam, może ktoś podpowie w czym będzie problem a może to jest typowa usterka w MK6.
Chodzi o szybę kierowcy, nagle nie działa gdy przycisk wciskam do końca. Ale zauważyłem że jeśli pierwszy stopień przycisku nacisnę tzw do uchylania szybki to normalnie się opuszcza. O co w tym chodzi?
Chodzi o szybę kierowcy, nagle nie działa gdy przycisk wciskam do końca. Ale zauważyłem że jeśli pierwszy stopień przycisku nacisnę tzw do uchylania szybki to normalnie się opuszcza. O co w tym chodzi?
Re: Szyba kierowcy - nie działa tak jak powinna.
Pewnie przycisk nie działa właściwie. Nieraz tak się dzieje jak w kabinie się mocno nagrzeje.
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
I właśnie tak było że postał trochę na słońcu. W razie czego to trzeba wymieniać cały panel 4przyciskow?
Nieraz pomaga rozebranie i przeczyszczenie styków. Lub podmiana na nowy/używany ale sprawny. Pewniej ak się nieco schłodzi to wróci do normy.
- szewczi90
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Ok, dzięki w ogóle za odpowiedź w temacie.
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Generalnie nie jest to raczej typowa usterka. Nie słyszałem o takiej. Ale umyć panel rozebrać go to chyba żadna filozofia a wykonać chyba zawsze można.
Touran bls+ oraz dwa razy Touran cayc+ to