[mk7] Trzaski od 100km/h z przodu deski, okolic zegarów

Wszelakie problemy związane z nadwoziem i wnętrzem pojazdu

Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP

theeye7777
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk7] Trzaski od 100km/h z przodu deski, okolic zegarów

Post autor: theeye7777 » czw sie 15, 2024 11:45

Dzień dobry.
Podczas jazdy do przodu od prędkości około 100km/h zaczyna być słychać z przodu z okolic zegarów, słupka przedniego taki dźwięk podobny do trzasków z głośnika.
Dźwięk ma stałą głośność, przy zwalnianiu ustaje. Wraca gdy przyspieszam.
Nie mogę zlokalizować co to może być. Tapicerka raczej nie bo dociskam, naciskam i nic.
Gdzieś czytałem że może być to plastikowe podszybie, jakieś spinki tam puszczają. Tylko nie wiem czy to by było tak słychać.
Pierwsze co to dźwięk jak z trzeszczącego głośnika ale po wyłączeniu radia dalej jest.
Jeśli możecie naprowadzić mnie na jakiś trop to będę wdzięczny

Awatar użytkownika
marcin7x5
_
_

[mk7] Re: Trzaski od 100km/h z przodu deski, okolic zegarów

Post autor: marcin7x5 » czw sie 15, 2024 22:36

Skoro jest to spowodowane siłą opływającego powietrza to sprawdziłbym wsxystkie plastikowe osłony pod silnikiem, nadkola i tego typu owiewki.

theeye7777
Nowicjusz
Nowicjusz

[mk7] Re: Trzaski od 100km/h z przodu deski, okolic zegarów

Post autor: theeye7777 » czw sie 22, 2024 21:43

Im dłużej jeżdżę tym bardziej słyszę jakieś rezonowanie przy ostrym przyspieszaniu np.
Też jakieś bulgoty występują to nie wiem czy układ nie do końca odpowietrzony czy jakieś zaworki się otwierają i się przelewa płyn chłodniczy.
A wszystko może być powiązane z tym że poprzedni właściciel naprawiał nagrzewnice bo nie było ciepłego nawiewu wcale to pewnie mechanik demontował całą deskę i znając życie to połamane zatrzaski itp i stąd te dziwne dźwięki.

ODPOWIEDZ

Wróć do „Wnętrze i Nadwozie”