[MK3 1Z] Dlaczego tak mała prędkość Vmax ?
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
mk3 1z
Ja swojego 1z rozbujałem do 195km/h na prostym kawałku autostrady, obciążenie: ja i pasarzer ale faktem jest, to że 110km i czysty katalizator robi swoje. Nie dawno wymieniałem cały wydech zaczynając od silnika kończąc na sportowym wydechu wm sport a katalizator wypłukany bo sam tłumikarz mówi że on ma główne zadanie "mulić autko";)
-
- Nowicjusz
- Kontakt:
co do kata
jeśli to pytanie do mnie to ja mam 1Z i to koniec 95 a czy w 1Y były katy to nie mam pojęcia ale wydaje mi się że tak
- janek822
- Użytkownik
- Kontakt:
Witam ponownie, ciesze sie że temat sie troche rozwinął. Wywnioskowałem że wywale kata i zobaczymy czy coś sie poprawi. Ostatnie dwa dni troszku go przyszpilowałem tzn dałem lekko po garach bo ogólnie jeżdze delikatnie do 2500obr czsami 3500. Ale wczoraj na trójce docisnąłem do 120km/h przy wrzuceniu 4 dalej ładnie ciągnął ąż doszedl do 150 po chwili i musiałem skręcać.
Porzedni właściciel dociągnął do 200km/h (tak mówił) możliwe to gdyby go długo bujać, Mam też wykres z hamowni tam wyszło Vmax 205 i 91PS. ja CC700 miałem 150km/h tak że z każdego auta po paru kilosach można dużo wycisnąć. Nie myślcie moi drodzy że katuje silniki bo tak nie jest, ale czasami trzeba przepalić ten syf z garków.
Porzedni właściciel dociągnął do 200km/h (tak mówił) możliwe to gdyby go długo bujać, Mam też wykres z hamowni tam wyszło Vmax 205 i 91PS. ja CC700 miałem 150km/h tak że z każdego auta po paru kilosach można dużo wycisnąć. Nie myślcie moi drodzy że katuje silniki bo tak nie jest, ale czasami trzeba przepalić ten syf z garków.
Mój co prawda nie 1Z tylko AHU, ale prawie 200km/h na A4 poleciał. Owszem od 180 trochę bujania było, ale wskazówka sukcesywnie przemieszczała się po prędkościomierzu. Teren był płaski, oponki 185/60/14, bez pasażerów. Paliwo zza wschodniej granicy. Olej i filtry wymieniane 6 tys km wcześniej.