[mk2] jaki ostani tłumik ?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk2] jaki ostani tłumik ?
Kiedys wymienialem tumiki na nowe i strasznie wyciszylo to caly uklad prawie go nie slychac wic postanowilem wyciac co nieco.
Chialem wyciac kata jak sie okazlo juz go nie ma. Kazalem wyciac srodkowy i wstawic rurke mam nadzieje ze bedzie glosniej ale pewnie jeszcze przyda sie zeby ostni fabryczny wywalic i dac przelotowy tylko nie wiem jaki ? co poroponujecie.
Z moich poszukaiwan najlepszy bylby tłumik ULTER NRS-002
Chialem wyciac kata jak sie okazlo juz go nie ma. Kazalem wyciac srodkowy i wstawic rurke mam nadzieje ze bedzie glosniej ale pewnie jeszcze przyda sie zeby ostni fabryczny wywalic i dac przelotowy tylko nie wiem jaki ? co poroponujecie.
Z moich poszukaiwan najlepszy bylby tłumik ULTER NRS-002
Odebralem auto i efek jest fajny na wolnych obrotach slychac delikatne mruczenie ale na wyszych brak basu i glosnie by sie przydalo jednak wymienie go na cos glosnieszego z przelotem .
I co mnie bardzo zdziwilo auto dostalo kopa jak by odzylo do setki przyspiesza o niebo lepiej sam az bylem w szoku jak by szybciej sie wkrecalo na wysze obroty poprzednio powyzej 3000 jak by cos dlawilo a teraz idzie plynie az milo deptac
W tym srodkowym tłumiku ponoc woda stala lalo sie jak z wiadra... i co zauwazylem ze jest strasznie cieszki jak na aluminowy tłumik.
I co mnie bardzo zdziwilo auto dostalo kopa jak by odzylo do setki przyspiesza o niebo lepiej sam az bylem w szoku jak by szybciej sie wkrecalo na wysze obroty poprzednio powyzej 3000 jak by cos dlawilo a teraz idzie plynie az milo deptac
W tym srodkowym tłumiku ponoc woda stala lalo sie jak z wiadra... i co zauwazylem ze jest strasznie cieszki jak na aluminowy tłumik.
Bez środkowego tłumika, bez katalizatora i z końcowym przelotowym to ryczy że cała wieś słyszy więc o jakim basiku my tu gadamy ? To jest rykacz którego słychać zanim jeszcze widać. Z dźwiękiem superaut (którym Golf II na pewno nie jest) to ma tyle wspólnego co nic. Miej świadomość że większość ludzi w miastach będzie to postrzegać jako wioche a policja po ostatnich nagonkach na "wieś tuning" od razu zabierze Ci dowód rejestracyjny.
=-Pinhead-=
Obecnie mam 2 tłumiki + ostani i uwierz mi ze naprawde chodzi to cichutko.Pinhead pisze:Bez środkowego tłumika, bez katalizatora i z końcowym przelotowym to ryczy że cała wieś słyszy więc o jakim basiku my tu gadamy ? To jest rykacz którego słychać zanim jeszcze widać. Z dźwiękiem superaut (którym Golf II na pewno nie jest) to ma tyle wspólnego co nic. Miej świadomość że większość ludzi w miastach będzie to postrzegać jako wioche a policja po ostatnich nagonkach na "wieś tuning" od razu zabierze Ci dowód rejestracyjny.
Jak mialem jeszcze srodkowy to prawie wogule nie bylo silnika slychac... tylko to co mruczalo pod maska a z tylu cisza...
I chce miec cichy basowy tumnik a nie ryczacy z koncowka uniesina do gory !
- Direct
- Ma gadane
- Kontakt:
Ja powiem swoje.
Ja na początku wywaliłem ostatni i wsadziłem Supersprinta ( Trochę przerobiony)
Z montażem było dużo kłopotu, bo kompletnie nie pasował. Ale jak się okazało to praktycznie był słyszalny tylko na niskich obrotach (do 3000). Wiec poszedłem dalej i wywaliłem środkowy, wstawiając rurkę. W następnym etapie było szukanie mocy, wiec pozbyłem się katalizatora.
Autko naprawdę zaczęło inaczej jeździć.
Efekt:!!!
Przyjemny basik (zwłaszcza pomiędzy 2800 a 3500 ).
Wszystko zostało tak opracowane, aby moje autko nie stało się kolejną ryczącą bestią.
Jak układ wydechowy jest zimny to wpada w nie sam owicie przyjemny dla ucha rezonans.
Minus jest taki, że na dalsza trasę (do Gdańska) to raczej bym z tym nie jechał.
A oto fotka jak to u mnie wyglada..
Ja na początku wywaliłem ostatni i wsadziłem Supersprinta ( Trochę przerobiony)
Z montażem było dużo kłopotu, bo kompletnie nie pasował. Ale jak się okazało to praktycznie był słyszalny tylko na niskich obrotach (do 3000). Wiec poszedłem dalej i wywaliłem środkowy, wstawiając rurkę. W następnym etapie było szukanie mocy, wiec pozbyłem się katalizatora.
Autko naprawdę zaczęło inaczej jeździć.
Efekt:!!!
Przyjemny basik (zwłaszcza pomiędzy 2800 a 3500 ).
Wszystko zostało tak opracowane, aby moje autko nie stało się kolejną ryczącą bestią.
Jak układ wydechowy jest zimny to wpada w nie sam owicie przyjemny dla ucha rezonans.
Minus jest taki, że na dalsza trasę (do Gdańska) to raczej bym z tym nie jechał.
A oto fotka jak to u mnie wyglada..
Nie masz wymaganych uprawnień, aby zobaczyć pliki załączone do tego posta.