[mk3 ABF] Brak mocy? prosze o pomoc!!
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- bacco
- Użytkownik
- Kontakt:
wg mnie to jest zaleta ( i wada ) silnika 16V on lubi obroty i dopiero przy wiekszych pokazuje na co go stac! trzeba redukowac i tyle natomiast jak sie chce jechac gdzies w dluzsza trase z wieksza predkoscia to trzeba sie przyzwyczaic ze silnik sie slyszy
Ja dzis mialem cos dziwnego ale to chyba od zlego paliwa cos mi kolo 5 tys sie robil mul i niechial wchodzic z normalna szybkoscia na wyzsze obroty ale przewiozlem sie na 2 biegu z pod ronda polsadu pod makro i jakos samo przeszlo a moze ostatnio sam go zamulilem
Ja dzis mialem cos dziwnego ale to chyba od zlego paliwa cos mi kolo 5 tys sie robil mul i niechial wchodzic z normalna szybkoscia na wyzsze obroty ale przewiozlem sie na 2 biegu z pod ronda polsadu pod makro i jakos samo przeszlo a moze ostatnio sam go zamulilem
a od jakich obrotow zaczyna sie wkrecac????jesi "gore" masz dobra to moze silnik jest poprostu leko zamulony w "dole"...dlugo nim jezdzisz?jaka masz charakterystyke jazdy?wiem po sobie ze na poczatku mojej przygody z ABF jezdzilem do 3tys(majac na celu ekonomike)ale w gruncie rzeczy wyrzadzalem mu tylko krzywde ...przy wyrzszych obrotach jak chcialem czasami przycisnac nie szedl jka powinien...teraz jezdze normalnie jak przystalo na 16V i jest lepiej...choc nie mam porownania z innymABF-em...generalnie u mnie zabawa zaczyna sie po przekroczeniu 3000obr/min i trwa do samego konca skali obrotomierza do tej granicy czyli ponizej 3000 tez brakuje mu jakos pary...ale takie sa 16-ki.Pozdrawiam
PIEKNO KTORE NIE PRZEMIJA