[MK3] Dymek z okolic kierownicy
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Dymek z okolic kierownicy
Mam MK3 i mam pewien problem. Zanim rozkręcę kolumne kierownicy chcę się Was poradzić. Dzisiaj zauważyłem lekki dymek między kierownicą a nabą. Nie leci on ciągle tylko co jakiś czas i przez parę sekund. Miał ktoś z Was taki problem? Co może być przyczyną?
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 22:00 przez paks, łącznie zmieniany 1 raz.
- JayT
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Re: Dymek z okolic kierownicy
Może "palą" Ci się styki od kierunków albo wycieraczek? Rozkręć, przeczyść porządnie styki i zabezpiecz na przyszłość np. wazeliną techniczną - powinno pomóc.paks pisze:Dzisiaj zauważyłem lekki dymek między kierownicą a nabą. Nie leci on ciągle tylko co jakiś czas i przez parę sekund. Miał ktoś z Was taki problem? Co może być przyczyną?
A czy do rozkręcenia manetek muszę ściągać kierownicę?
Jak przełączałem manetką od kierunków lub wycieraczek to się nie pokazywał. Chyba, że akurat w tym momencie się nie pokazał.
Jak przełączałem manetką od kierunków lub wycieraczek to się nie pokazywał. Chyba, że akurat w tym momencie się nie pokazał.
Ostatnio zmieniony ndz paź 29, 2006 22:01 przez paks, łącznie zmieniany 1 raz.
- bomberxl
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Sprawdź przewody pod osłoną kolumny kierownicy,czy gdzieś nie zaczyna się króryś upalać.
[ Dodano: 29 Paź 2006 21:00 ]
[ Dodano: 29 Paź 2006 21:00 ]
Inaczej się nie da.paks pisze:A czy do rozkręcenia manetek muszę ściągać kierownicę?
no to nareszcie necik w domu i przepraszam za nie uzywanie polskich liter z powodu ich braku :-)
-
- VW Baron
- Auto: Szukam... i NC700X
Musisz. Dymek oznacza w 99% rychle padanie manetek.. Pomaga przeczyszczenie.paks pisze:A czy do rozkręcenia manetek muszę ściągać kierownicę?
Pozdro
Gitner
2004 - 2010 był MK3 Variant . . . od 2010 jest Variant służbowy . . .
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!
Wykres 1Z seria + R
FAQ - Tempomat za grosze !!!