mk3 potężne drganie kierownicy przy hamowaniu
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
mk3 potężne drganie kierownicy przy hamowaniu
witam
prblem jak w temacie czyli drganie kierownicy przy ostrym hamowaniu .Na pierwszy rzut oka wydaje sie że to tarcze hamulcowe lecz wymieniłem tarcze i klocki 120 km temu czyli dopiero sie docierają .Wymieniałem je dlatego ,że kierownica napierd.... więc myślałem że są krzywe tarcze ,ale po wymianie jest to samo proszę o podpowiedz co tam może być .
prblem jak w temacie czyli drganie kierownicy przy ostrym hamowaniu .Na pierwszy rzut oka wydaje sie że to tarcze hamulcowe lecz wymieniłem tarcze i klocki 120 km temu czyli dopiero sie docierają .Wymieniałem je dlatego ,że kierownica napierd.... więc myślałem że są krzywe tarcze ,ale po wymianie jest to samo proszę o podpowiedz co tam może być .
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2006 14:46 przez keta, łącznie zmieniany 1 raz.
Może to być też zużyte łożysko z przodu albo źle (za słabo) skręcone. Koło będzie miało luz na łożysku (i piaście), a efekt będzie taki sam jak przy krzywych tarczach, bo tarcza jest przykręcana do piasty i ustawia się nierównolegle do płaszczyzn ciernych klocków, zmiana będzie odczuwalna m.in. przy niewielkiej zmianie kierunku jazdy (lekkie skręcenie kierownicy).
MH po przeszczepie bloku - alive&kicking!
-
- Mały gagatek
- Kontakt: