[mk2] dla posiadaczy 1.8 RP
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
[mk2] dla posiadaczy 1.8 RP
http://free.polbox.pl/c/chrisss/tuningRP.htm
Poszukałem w necie jak został przerobiony 1.8 Rp....
Może ktoś wypowiedzieć sie co nie co czy te dane są wiarygodne!!!
i ewentualnie dopisać to przydadzą sie te informacje dla posiadaczy tego silnika, którzy nie są przekonani na SWAP i znacznie droższe modyfikacje...
pozdrawiam
Poszukałem w necie jak został przerobiony 1.8 Rp....
Może ktoś wypowiedzieć sie co nie co czy te dane są wiarygodne!!!
i ewentualnie dopisać to przydadzą sie te informacje dla posiadaczy tego silnika, którzy nie są przekonani na SWAP i znacznie droższe modyfikacje...
pozdrawiam
odkopales moją pierwsza strone z przed 10 lat....
teraz poglady mam troche inne ale jak wiadomo wiedza przychodzi z czasem,
nie opłaca sie grzebać RPka, a jesli juz chcesz to wałek ostry, glowica, wydech razem z kolektorem, gaznik 2x podwojne webera lub inne o gardzielu 38-40mm, do tego sterownik zaplonu , mozna wykorzystac digifanta z g60.
teraz poglady mam troche inne ale jak wiadomo wiedza przychodzi z czasem,
nie opłaca sie grzebać RPka, a jesli juz chcesz to wałek ostry, glowica, wydech razem z kolektorem, gaznik 2x podwojne webera lub inne o gardzielu 38-40mm, do tego sterownik zaplonu , mozna wykorzystac digifanta z g60.
DIGITUN.PL
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
chiptuning wszystkie marki
2.7 bit 860km E85 ,leon 2.0T 630km , audi 2 -2.2T 616km, 1.8T AGU 400km , VR6 914km , 2.0 TFSI 460km
16V digi g60 - 370hp , VR6 TURBO na ori ecu - custom remap pod E85
605-443-665
GG: 2615761
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
owszem katowałem i bylo wszystko oprocz walka sportowergo, miałem jakis zalozony z GTI 8v,GTO pisze:luzio
Borys katował też RPka swego czasu , moze i coś napisze ....
i troche innych gratów
baranek
głowica z g60 (po portingu)
kolektor ssacy tuningowany
przepustnica rozwiercona
chips,
to bylo w czasach daawnych, mysle ze 100KM + było bo fajnie to jeździło wyniki z hamowni gdzies mam co prawda dziwne dosc ale jakl sie potem okazało nie była odpowiednio skalibrowana,
przy zastosowaniu odpowiedniego współczynnika moza było mniej wiecej okreslic moc
niestety po kalibracji juz nie zmierzyłem RPka zmieniłem silnik
www.vrservice.pl
Fajnie im więcej porad tym lepiej
Czy to jest kolektor tak przygotowany jak przez GTO? Powiększone kanały i zaszlifowany lub usunięty jeż?Borys pisze:kolektor ssacy tuningowany
Oboje pisaliście o rozwiercaniu przepustnicy.... od czego po rozwierceniu wstawić przepustnice i czy samemu sie ją powiększy?Borys pisze:przepustnica rozwiercona
- Borys
- V.I.P.
- Auto: VR6T
- Kontakt:
kolektor ssam przygotowałem, jeża brak, polerowany na lusterko choć nie powinien, ale jechało na zimnym kulawo pracował tak ociężale.luckash pisze:Fajnie im więcej porad tym lepiej
Czy to jest kolektor tak przygotowany jak przez GTO? Powiększone kanały i zaszlifowany lub usunięty jeż?Borys pisze:kolektor ssacy tuningowany
Oboje pisaliście o rozwiercaniu przepustnicy.... od czego po rozwierceniu wstawić przepustnice i czy samemu sie ją powiększy?Borys pisze:przepustnica rozwiercona
a przpeustnica - pytaj GTO on ja robił, ja odkupiłem potem poszla gdzies w polske
a wyglądała tak
oryginał
powiekszona
www.vrservice.pl
- Superbeasto
- Użytkownik
- Kontakt:
Panowie dzięki za szansę! cóż zrobic, każdy posiadacz Rp-ka (w tym ja) ma jakieś tam plany..., które jak coraz bardziej zgłębiam forum rozmywają sie pod wpływem zdania: "jedyna opcja zwiekszenia mocy w Rp to swap"... hehe cóż jak sie nie sparzymy, to sie nie przekonamy! ja dziękuje z tego miejsca starym wyjadaczom za takie małe acz fachowe wskazówki!Borys pisze:gto wieki temu napisał cos
no a ile taka taniość? każdy koń w "erpeku" na wagę złota;)Borys pisze:chyba ze cos od nowa napsze po taniosci
[ Dodano: 26 Cze 2007 02:28 ]
Panowie a macie moze zdjęcia jak obrabialiście głowice, kolektor itd... czy IPN już sie ich pozbył?luckash pisze:Borys dziękówka że zamieściłeś zdjątka
viewtopic.php?f=87&t=291120 czego nie było w tym aucie... eh.
Ja sie dołączę z małym pytaniem
"W celu zwiększenia sprężania głowice planujemy 1,5mm do 2 mm ( sprężanie ok 10,3 przy 1,5 mm )"
czy ściąganie 1,5 mm z głowicy nie jest niebezpieczne?? chce trochę podnieść sprężanie w AAM, a głowice i tak będę ściągał. Zdania na ten temat są podzielone, a ja straciłem pewność.
"W celu zwiększenia sprężania głowice planujemy 1,5mm do 2 mm ( sprężanie ok 10,3 przy 1,5 mm )"
czy ściąganie 1,5 mm z głowicy nie jest niebezpieczne?? chce trochę podnieść sprężanie w AAM, a głowice i tak będę ściągał. Zdania na ten temat są podzielone, a ja straciłem pewność.