[MK4] Czerwona kontrolka w nawiasie wykrzyknik co to takiego
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4] Czerwona kontrolka w nawiasie wykrzyknik co to takiego
Witam
W ostatnim czasie gdy przyszełem do garażu, odpaliłem samochód, wyjechałem i po przejechaniu kilkudziesięciu metrów pojawiła mi się świecąca kontrolka z wykrzyknikiem, oprócz tego że miga to jeszcze piszczy. pojawia się ona teraz kilka razy dziennie gdy jeżdżę samochodem... co ona oznacza ??
W ostatnim czasie gdy przyszełem do garażu, odpaliłem samochód, wyjechałem i po przejechaniu kilkudziesięciu metrów pojawiła mi się świecąca kontrolka z wykrzyknikiem, oprócz tego że miga to jeszcze piszczy. pojawia się ona teraz kilka razy dziennie gdy jeżdżę samochodem... co ona oznacza ??
Ostatnio zmieniony sob lis 04, 2006 00:11 przez scuzzy, łącznie zmieniany 1 raz.
ta kontrolka to na prawym zegarze, tam gdzie prędkość ?!
jak tak to hamulce a według instrukcji zapala się
- po zaciągnięciu hamulca ręcnego ( i piszczy ) - sprawdż może ręczny trzyma
- przy zbyt niskim poziomie płynu hamulcowego - sprawdź poziom płynu
tylko tyle, ale pewnie to jedna albo druga przyczyna
jak tak to hamulce a według instrukcji zapala się
- po zaciągnięciu hamulca ręcnego ( i piszczy ) - sprawdż może ręczny trzyma
- przy zbyt niskim poziomie płynu hamulcowego - sprawdź poziom płynu
tylko tyle, ale pewnie to jedna albo druga przyczyna
- artur_golfiv
- Mały gagatek
mam to samo, tyle tylko ze dzieje sie to przy dodaniu gazu np. chodzi sobie na wolnych obrotach, i tak jest ok, ale jak dodam gazu do ok. 2 tys. obr. to pika 3 razy i zaczyna migac:)
czy to moze miec cos wspolnego z hamulcami?????
mechanik mi mowil ze to cos z przeplywomierzem...
niedlugo naprawie abs i bede wiedzial czy to zniknie
czy to moze miec cos wspolnego z hamulcami?????
mechanik mi mowil ze to cos z przeplywomierzem...
niedlugo naprawie abs i bede wiedzial czy to zniknie
- maciek 1.8
- Mały gagatek
- Kontakt:
gdy zaciągam ręczny to pali się P w nawiasie na czerwono.... i ta kontrolka jest na tym palelu pomiędzy zegarami... czasami jak samochód stoi na luzie to też pojawia się lampka i piszczy, jak sie jedzie to to samo się dzieje...kurde spadł u nas śnieg wczoraj i o mało samochodu na słupie nie skasowałem:grrr: , muszę zimówki założyć
- artur_golfiv
- Mały gagatek
faktycznie, chodzi o hamulce. nie uwierzyłem dopóki sam nie zobaczylem:P... tylko jak się z tym teraz uporać?
[ Dodano: Sob Lis 04, 2006 11:13 ]
artur_golfiv mi piszczy po przejechaniku kilkudziesięciu metrów...wczoraj zauważyłem że jeczy też na postoju kiedy byłem pod garażem... klocki niedawno wymieniałem wiec to napewno nie jest to... skąd wiesz ze nie jest to wina zbyt małego poziomu płynu hamulcowego??
[ Dodano: Sob Lis 04, 2006 11:13 ]
artur_golfiv mi piszczy po przejechaniku kilkudziesięciu metrów...wczoraj zauważyłem że jeczy też na postoju kiedy byłem pod garażem... klocki niedawno wymieniałem wiec to napewno nie jest to... skąd wiesz ze nie jest to wina zbyt małego poziomu płynu hamulcowego??