[MK3] Jak sie sprawuje klimatyzacja
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Jak sie sprawuje klimatyzacja
Witam, jestem szczęśliwą posiadaczką Golf III TDI 1,9 85KW i mam pytanko, jak sprawuje się w tych autach klima?
Ostatnio zmieniony wt paź 31, 2006 00:22 przez adrobson, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Może przekaźnik klimy? A spróbuj ustawić wentylator na pozycję "0" i powininna klima się wyłączyć. Jeśli się nie wyłączy to coś z jej sterowaniem, a jeśli się wyłączy to może spieprzył się przełącznik AC.
Teraz klima będzie sie wyłączać, bo czujnik temp zewn. uniemożliwia jej działanie poniżej 5 stopni. Zadziałać może tylko po 20-30 min postoju z rozgrzanym silnikiem.
Pozdrawiam.
Teraz klima będzie sie wyłączać, bo czujnik temp zewn. uniemożliwia jej działanie poniżej 5 stopni. Zadziałać może tylko po 20-30 min postoju z rozgrzanym silnikiem.
Pozdrawiam.
dzięki chłopaki za pomocne porady ale problem jest wiekszy. Mam do wymiany osuszacz, węzyk i cos na "N" ale zapomniałam. Poprzedni własciciel chyba nie serwisował klimy:( A co do wentylatorów to padła kostka czarna z takim czymś przezroczystym (sorki za nie fachowość) co jest przy zbiorniczku na płyn:)
Hej . Mam prośbę .Czy adrobson mógłby/mogłaby udzielić wiecej informacji na temat tej ciagle działającej klimatyzacji !. Mam Bore z takim samym silnikiem i własnie dziś miałem wymieniany wąż wodny od zbiorniczka wyrównawczego do silnika .Wracajac do domu zauwazyłem świecący przycisk Ac i za ch....lerę nie chce sie wyłaczyć nawet przy wentylatorze na "0" . Jest może jakis bezpiecznik albo przekaźnik ,właściwie "gdzie"jest cos czym mógłbym tymczasowo wyłaczyć klime !?
Witam. Masz te same objawy co u mnie. wyłaczyć tymczasowo możesz przez wyciągnięcie takiej "wtyczki" - nie wiem jak dokładnie to się nazywa ale to jest po prawej stronie przy przodzie tak dość nisko, czarny przewód zakończony taką własnie jakby wtyczką:) jak to nie wystarczy to jest jeszcze taka kostka tak gdzie są bezpieczniki i wtedy to jeszcze wyciągniej. Auto bez tych częsci spokojnie jeżdzi i nic sie nie dzieje. A padło Ci pewnie to co u mnie, ta kostka (prostokąt) czarna przy zbiorniczku wyrównawczym, na wierzchu ma taką małą obudowę przezroczysta a pod tym sa dwie srubki. Bardziej już nie umiem tego opisać, naprawdę sorki za NIEFACHOWOŚĆ ale staram sie jak mogę:) Pozdrawiam, jakby co to prześle zdjęcie mailem tej części.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
pernamentna klimatyzacja
problem polega na tym że po włączeniu stacyjki włącza sie sprzegło elektromagnetyczne klimatyzacji oraz 1wszy bieg wentylatorów chłodnicy
KLIMATYZACJI NIE DA SIE WYŁĄCZYC :/
układ nie reaguje na:
przycisk AC
ustawienie pokretła wentylacji na "0"
wyjecie bezpiecznika klimatyzacji pod kierownicą
ani na wyjęcie przekaznika (pierwszy od lewej w górnym rzędzie-wyczytałem)
reaguje tylko na wyjecie bezpiecznika w komorze silnika przy sterowniku klimatyzacji
o co moze chodzic ?
pozdrawiam janek
KLIMATYZACJI NIE DA SIE WYŁĄCZYC :/
układ nie reaguje na:
przycisk AC
ustawienie pokretła wentylacji na "0"
wyjecie bezpiecznika klimatyzacji pod kierownicą
ani na wyjęcie przekaznika (pierwszy od lewej w górnym rzędzie-wyczytałem)
reaguje tylko na wyjecie bezpiecznika w komorze silnika przy sterowniku klimatyzacji
o co moze chodzic ?
pozdrawiam janek
Ostatnio zmieniony sob sie 23, 2008 12:57 przez jann, łącznie zmieniany 1 raz.