[MK3] Problem z lewarkiem od biegów
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Problem z lewarkiem od biegów
witam mam mały problem otóż "lewarek od biegów lata jak chce" niewiem jak to opisac biegi wchodza mi normalnie tylko wczesniej podczas zmiany biegow wchodzily plynnie a teraz musze naprowadzac lewarek i niewiem co to moze byc czy cos przy lewarku sie uszkodzilo czy przy skrzyni
Ostatnio zmieniony czw lis 09, 2006 01:36 przez **Gucio**, łącznie zmieniany 1 raz.
moze tez byc inna sprawa. otóz zdejmij mieszek i zobacz czy lewarek i ta jego plastikowa częsc siedzą mocno w takim jakby mocowaniu, łozysku czy tez wlasnie luzno. bo mozliwe ze stalo ci sie to samo co mi czyli wyrobilo sie w tym miejscu i czasem wyskakuje z tego mocowania i odczucia sa takie jakby drązek byl luzny.ja to wtedy spowrotem wciskam i dokrecam srubke mocniej i jakis czas spokoj.
>>>>>White GL by Stary<<<<
a wlasnie zapomnialem dodac ze jest tak luzny tylko przy zmianie biegow od 1 do 4 a 5 jest ok tzn oddaje i wraca na srodek a jak " zrzuce z jedynki albo wyzej to niepowraca i lewarek zachowuje sie jakby niebyl do niczego przymocowany
ps rozmawialem o tym z kolega i on mial tak samo w vento powiedzial mi ze to jest wina jakis plastikowych tulejek czy cos sa one w skrzyni zekomo sie wyrabiaja
pasowalo by wiedziec jak to jest zbudowane i moze wtedy cos myslec
[ Dodano: 08 Lis 2006 21:07 ]
narazie wezme i rozbiore ten lewarek a co pozniej to sie zobaczy
ps rozmawialem o tym z kolega i on mial tak samo w vento powiedzial mi ze to jest wina jakis plastikowych tulejek czy cos sa one w skrzyni zekomo sie wyrabiaja
pasowalo by wiedziec jak to jest zbudowane i moze wtedy cos myslec
[ Dodano: 08 Lis 2006 21:07 ]
narazie wezme i rozbiore ten lewarek a co pozniej to sie zobaczy
Moj brat w Mk III GTI ma to samo i znalazl przyczyne,mianowice rozleciala sie gumowa kulka laczaca drazek wybieraka z ze skrzynia biegow,sposob na odnalezienie tego na aucie jest prosty,jedna osoba rusza lewarkiem a druga patrzy na skrzynie biegow i miejsce laczenia wybieraka skrzyni z drozkiem lewarka.Widac to przy otwartej klapie silnika
PS.jesli ktos by to znalazl gdzies w sklepie niech napisze ile to kosztuje,bo u mnie w miescie tego niema.Jesli ktos ma ETKE to napewno to znajdzie
PS.jesli ktos by to znalazl gdzies w sklepie niech napisze ile to kosztuje,bo u mnie w miescie tego niema.Jesli ktos ma ETKE to napewno to znajdzie
stawiam litra jak ktoś poda numer częsci który trzeba wymienić w ABD. mówię to publicznie i z pełną odpowiedzialnością. wysyłka priorytetem po zamontowaniu częsci i zlikwidowaniu usterki.
Nocne Mary Squad
djtom w 2009 pisze:Sebastian.... gratuluję.
Zlot w Nysie na dzień dzisiejszy jest najlepszym zlotem w kraju w całorocznym kalendarzu.