[MK5 tdi] termometr
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK5 tdi] termometr
gdzie w golfie 5 znajduje sie termometr wskazujący temperature otocznia??? i co sie dzieje jesli zle wskazuje temperature???
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 22:35 przez pio2rek, łącznie zmieniany 1 raz.
- Mikołaj 11
- Nowicjusz
Witam.
Chyba źle sformułowałeś swoje pytanie -
Temperatura zewnętrzna jest wyświetlana na wyświetlaczu w zestawie wskaźników.
Czujnik temperatury zewnętrznej znajduje się za środkową kratką w przednim zderzaku,po jej lewej stronie.
Nie jestem pewien ale wydaje mi się,że wskazania temperatury zewnętrznej nie mają wpływu na pracę silnika.
Pozdrawiam
Chyba źle sformułowałeś swoje pytanie -
Temperatura zewnętrzna jest wyświetlana na wyświetlaczu w zestawie wskaźników.
Czujnik temperatury zewnętrznej znajduje się za środkową kratką w przednim zderzaku,po jej lewej stronie.
Nie jestem pewien ale wydaje mi się,że wskazania temperatury zewnętrznej nie mają wpływu na pracę silnika.
Pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Chdziło o ustrojstwo pokazujące temperatrę zewnętrzną w samochodzie?pio2rek pisze:gdzie w golfie 5 znajduje sie termometr wskazujący temperature otocznia??? i co sie dzieje jesli zle wskazuje temperature???
Czyjnik jak kolega napisał jest w zderzaku.
Może źle wskazywać temperaturę np gdy:
-samochód postoi sobie w zimie z gorącym silnikiem i nie am wiatru pokaże troszkę wyższą)
-samochód stoi w lecie nad rozgrzanym asfaltem, albo ma ciemny kolor i stoi na słońcu.
Powinno się unormować w czasie jazdy.
Pozdrawiam.
[ Dodano: 11 Lis 2006 15:45 ]
P.S. A jeśli w ogóle cały czas wskazuje źle, to trzeba by się dowiedzieć, czy nie można wycechować całego urządzenia na VAG'u.
-
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
różnica w wahaniu rzeczywistej temperatury są w granicy 1-2 st.C, więc dużej różnicy to nie powodujeinek01 pisze:To chyba akurat zly przyklad. Czujnik jest raczej tak umiejscowiony ze slonce do niego nie dochodzi
pzdr
[img]http://www.otofotki.pl/obrazki/wqdz690429546a.GIF[/img] [url=http://tnij.org/pisownia_pcf][color=red]Piszę poprawnie po polsku[/url][/color].
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
yyyy oj sorki, dwuznacznie zabrzmiało. Dzięki Chodziło mi, że zamochód ma ciemny kolor, a plastikowy zderzak się grzeje wypromieniowując część ciepełka wprost na czujnik (musi być raczej bezwietrznie). W Astrze z 2-5 stopni. W VW niestety, nie mam MFAinek01 pisze:To chyba akurat zly przyklad. Czujnik jest raczej tak umiejscowiony ze slonce do niego nie dochodzi. Trzeba by chyba stanac pod na gorce pod naprawde duzym katem...Grzesiekk1982 pisze:albo ma ciemny kolor i stoi na słońcu.
Pozdrawiam
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
myślę że tak, proponuję zadzwonić tu: www.powerchip.pl a koleś ci na pewno udzieli fachowej odpowiedzi, sam mi wyjaśnił w klarowny sposób że nie da się np. zamontować MFA+ bez większych przeróbek w moim Mk5russso pisze:Posiadam mk5 tdi i brak komputera pokładowego i wyświetlania temperatury zewnętrznej. I mam pytanie czy istniejo możliwość założenia oryginalnego czujnika i przeprogramowania licznika aby była wyświetlana temperatura zewnętrzna obok godziny na liczniku??
Ostatnio zmieniony pn sie 03, 2009 19:53 przez doggie, łącznie zmieniany 1 raz.
- doggie
- V.I.P.
- Auto: Cupra Formentor DSG DQ381
- Silnik: TSI
mówię ci - zadzwoń tu www.powerchip.pl i gość ci na 100% odpowierussso pisze: A nie ma możliwości zaprogramowania licznika aby uaktywnić wyświetlanie temperatury??
Re: [MK5 tdi] termometr
pio2rek pisze:gdzie w golfie 5 znajduje sie termometr wskazujący temperature otocznia??? i co sie dzieje jesli zle wskazuje temperature???
Witam
mam podobny problem
temperatura otoczenia zewnetrzengo na wyswietlaczu skacze od -45 do +20 stopni celcjusza
pyatnie:
czy ma to jakis wplyw na prace silnika?
rozumiem ze uszkodzeniu ulegl czujnik temp zwen...