[mk3] Swiece
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[mk3] Swiece
mam świece BERU trójelektrodowe [od zakupu auta nie zmieniałem] chce zmienic na NGK
trójelektrodowe [narazie BERU palą jak trzeba] wymieniac czy nie?NGK za sztuke trzeba dac 17,50 zł to jest 70 zł a platynowe czteroelektrodowe kosztuja 120 zł
trójelektrodowe [narazie BERU palą jak trzeba] wymieniac czy nie?NGK za sztuke trzeba dac 17,50 zł to jest 70 zł a platynowe czteroelektrodowe kosztuja 120 zł
Ostatnio zmieniony pn lis 13, 2006 16:44 przez marclip1, łącznie zmieniany 1 raz.
razem ze swiecami zmien lepiej kopulke, palec i kable zaplonowe. swiece wez te zwykle nie platynowe. lepiej na tym wyjdziesz niz na samych swiecach. u mnie taka zmiana wszytkiego kosztowala okolo 150zl. (kable 90zl, kopulka z palcem ok. 25zl). Do tego ustaw sobie zaplonik.
U mnie efektem calego zabiegu bylo mniejsze spalanie, latwiejsze odpalanie auta, lepsze osiagi (przyspieszenie i v-max).
U mnie efektem calego zabiegu bylo mniejsze spalanie, latwiejsze odpalanie auta, lepsze osiagi (przyspieszenie i v-max).
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- tomekzabrze
- Użytkownik
- Kontakt:
- grzechu2410nn
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
- Dragon
- Forum Master
- Kontakt:
Ja tam wolę Brisk Premium, elastyczność silnika lepsza (tylko tyle) a cena 96 zł za kpl. Nigdy nie miałem z nimi problemów, ale muszą być dedykowane pod konkretny silnik, jak każde świece.
Wyślij głupka po flaszkę, to przyniesie jedną...
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Wyślij kobietę po piwo to też przyniesie jedno...
Piąty bieg wrzucony...............................................
Z tym się zgodze. Wymian tych częsci bedzie oscylowac w tych granicach. Co do konieczności zakupu to jeżeli dobrze pali nie ma probelemow to nie warto grzebać. Przeciez wynienia sie zepsute lub zuzyte elementy. W przeciwnym wypadku taka inwestycja nie ma sensu.grzechu2410nn pisze:ja wymieniałeś swiece kable i kołułke z palcem w km3 kumele całosc załątwił za 230 zł
Pozdrawiam
[url=http://www.fotosik.pl/showFullSize.php?id=fc27abf292da2d6e][img]http://images27.fotosik.pl/126/fc27abf292da2d6em.jpg[/img][/url]