Witam
Mam taki problem do którego odpowiedzi nie znalazłem na forum, chodzi o odpalanie na benzynie. Mam Mk2 1.6 gaźnik p2e2, problem polega z rozruchem samochodu zwłaszcza jak dłużej postoi(2-7dni), muszę długo kręcić nawet ok 10-15 sekund zanim załapie. Nie chodzi tu o temperaturę powietrza, bo gdy jest zimno i silnik jest zimny, a samochód był odpalony powiedzmy 8 godz. wcześniej to nie ma kłopotu, pali od pierwszego razu. Porblem jest po dłuższym postoju, czy może to być wina pompy paliwa, (cofanie się paliwa)??
[mk2] Długo kręci zanim odpali
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
-
- Mały gagatek
Sprawdz sobie akumulator... moze cos ci go rozladowuje za szybko albo umiera...potem sprawdz filtr beznynki i powietrza (wymien jak trzeba)... potem wymien przewody Wysokiego Napiecia i swiece (jak trzeba).... sprawdz paluch rozdzielacza zaplony i kopulke... sprawdz tez filtr blaszany (tzw. odstojnik benzyny - moze zapchany)... jedz na przeglad i sprawdz parametry sondy lambda (moze padla i zle podaje dawki benzyny)... moze to pompa paliwa... i na koniec tankuj dobra benzynke (moze masz w baku wode? - jak malo tankujesz to moze sie cos skroplilo). Te objawy to moze byc tak wiele... ze sie nie dziw, ze brak podpowiedzi
Czolem!
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.
Wszystko jest trudne nim stanie się proste.