[MK3 1.6] Jakie tarcze hamulcowe
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3 1.6] Jakie tarcze hamulcowe
Witam
Użyłem opcji szukaj na forum ale nie znalazłem odpowiedniego tematu, a zatem jakie wybrać tarcze hamulcowe i klocki do Golfa III z 95 roku silnik 1,6 AEE?Jaka marka itd?czym sie sugerowac?
Pozdrawiam Mariusz
Użyłem opcji szukaj na forum ale nie znalazłem odpowiedniego tematu, a zatem jakie wybrać tarcze hamulcowe i klocki do Golfa III z 95 roku silnik 1,6 AEE?Jaka marka itd?czym sie sugerowac?
Pozdrawiam Mariusz
Ostatnio zmieniony pn paź 30, 2006 15:00 przez mariog60, łącznie zmieniany 1 raz.
Własnie wróciłem ze sklepu i znam ceny
Tarcze
ATE Power Disc 62 zł/szt.
ATE 49 zł/szt.
Brembo (Nacinane) 65 zł/szt.
Lucas 40 zł/szt.
Klocki
ATE 158 zł
Lucas 130 zł
Co wybrać?Dodaje od razu że kilka zł w ta czy w ta nie gra roli, chcę żeby było dobrz.
P.S. Dodam jeszcze że nie jeżdże dużo, przynajmniej swoim autem, poniewaz mam firmówkę a swoim Golfem rocznie robie ok 4-5 tys km
Tarcze
ATE Power Disc 62 zł/szt.
ATE 49 zł/szt.
Brembo (Nacinane) 65 zł/szt.
Lucas 40 zł/szt.
Klocki
ATE 158 zł
Lucas 130 zł
Co wybrać?Dodaje od razu że kilka zł w ta czy w ta nie gra roli, chcę żeby było dobrz.
P.S. Dodam jeszcze że nie jeżdże dużo, przynajmniej swoim autem, poniewaz mam firmówkę a swoim Golfem rocznie robie ok 4-5 tys km
dobrze, napisze jescze raz - przeczytaj powoli - tarcze nie wymagaja rozgrzewania - wrecz przeciwnie - dlatego m.in stosuje sie je wentylowane. Klocki - owszem ale raczej te o wyzszym wspołczyniku tarcia - wiekszosc zwyklych nawet seryjnych klockow lepiej hamuje po rozgrzaniu niz na zimno - roznice sa jednak nieduze. w przypadku klockow sportowych jednak jest juz duzo lepiej po rozgrzniu - mowie tu o seri np. Ferodo DS i to raczej od 3000 - DS Performance, ktore zstapily DS2000 to jescze klocki jak najbardziej na ulice - choc skutecznosc ich wraz ze wzrostem temp. rosnie i to sporo, jednak nie znaczy to ze na zimno hamuja slabo - moim zdaniem porownywalnie do Ferodo Premier - a dopiero po kilku shamowaniach pokazuja pazurki
Pozdor
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB
Corvax | A4 1.8tQ BEX | MK7 Alltrack 1.8TSI CJSB