Czarnyonline pisze:Po pierwsze gratulacje!!
rowniez gratuluje udanego swapu
gor7 pisze:A ja mam taki problem - do pierburga szedł taki kabelek który podłączony był do takiego czujnika w gaźniku.U mnie jak go zmasuję z metalową częścia to włacza się wentylator chłodnicy i pytanie gdzie należy podłączyć ten kabelek????
faktycznie jest to dodatkowy bieg wentylatora, ale intencja zastosowania tego czujnika w tymze miejscu jest mi calkowicie nieznana, u mnie caly ten obwod ulegl uszkodzeniu, od 3 lat jezdze bez niego i nic sie nie dzieje.
[ Dodano: Wto Lis 21, 2006 10:50 ]
Aha po ostatnich kilku dniach rozwazan nad slusznoscia zastosowania wiekszego silnika, przeanalizowaniu wszystkich za i przeciw zmienilem koncepcje. Wiec, do mojego nowego silnika sastosowany bedzie tylko jeden weber w ukladzie klasycznym, zasilana elektrycznie pompa wody, alternator na pasku wielorowkowym bo nie zmieszcze go na wale niestety
do tego zmieniony bedzie kolektror dolotowy i zeszlifowane tloki w celu zmniejszenia kompresji do 7... wszystko po to zeby mozna bylo zastosowac turbosprezarke z silnika 1,6 TD i intercooler... wiec planuje zrobic chyba pierwszy w dziejach VW silnik 1,6 Turbo Benzynowy z zasilaniem gaznikowym
zobaczymy co wyjdzie z tego pomyslu i ile taki silniczek zniesie mocy. Obliczenia sa obiecujace glownie dzieki unifikacji czesci stosowanych przez VW i mam nadzieje osiagnac ok 130 KM i 160 Nm. Zyczcie mi powodzenia. W tej chwili tworzona jest elektryczna pompa wody i regenerowany alternator. Jesli chcecie moge zamiescic w jakims temacie na FAQ jak regenerowac samemu alternator VALEO.