[MK3] Wymieniać progi?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Wymieniać progi?
Dzięki za pomoc chłopaki ale mam jeszcze jedno pytanie .Progi mam pokrzywione z dwóch stron bo jakiś p......ny niemiec żle podniósł samochód troche pordzewiały w dodatku no iz jednej strony mam walnięty dosyć. Kupić nowe czy robić i ile mogą kosztować?
Ostatnio zmieniony ndz lis 19, 2006 23:58 przez NERX, łącznie zmieniany 1 raz.
- kolanek
- Ma gadane
- Kontakt:
w intercars próg zewnętrzny kosztuje okolo 77 zł sztuka. KLIK
jak prog jest wgnieciony to raczej tego nie wyprostujesz. mozesz to wyrownac szpachlem. a jak wiadomo szpachel w nadmiernych ilosciach lubi odpadac. lepiej chyba wspawac nowe progi.
jak prog jest wgnieciony to raczej tego nie wyprostujesz. mozesz to wyrownac szpachlem. a jak wiadomo szpachel w nadmiernych ilosciach lubi odpadac. lepiej chyba wspawac nowe progi.
- rysiektr
- Mistrz KieroVWnicy
- Kontakt:
kup nowe i nie baw sie w naprawianie starych.co nowe to nowe.ja wymienilem i mam spokuj
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?f=88&t=164952 mój były golf
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
Dzikun Performance - swapy silników VAG
adaptery do obrotomierza 1.8T VR5 VR6 R32 golf mk1 mk2
M 3.8.X, ME 7.X.X, MED 9.1 immo off, usuwanie sond, błędów DCT, dogrywanie LC, POPS & BANGS itd.
elektryka/wiązki do swapów wysyłkowo
po 1 kup nowe po 2 gadacie o sprzedazy z nei wiadomo czy macie 5d czy 3d
cena jesn nawet nizsza gdzieniegdzie juz ok 50 zl sie kupi...
wycinasz stare wspawywwujesz nowe..
cena jesn nawet nizsza gdzieniegdzie juz ok 50 zl sie kupi...
wycinasz stare wspawywwujesz nowe..
http://www.mapet-TUNING.com
Najlepszy w sieci SKLEP TUNINGOWY !
Zawieszenia - największy wybór !!! również Air-Ride !
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Ale mogą być z gorszej stali. Nie polecam. Lepiej nieco dodać i mieć porządne, które nie pordzewieją za szybko. Ponadto mogą być z cieńszej blachy, a to też ważne...MAPET pisze:cena jesn nawet nizsza gdzieniegdzie juz ok 50 zl sie kupi...
I tak za spawanie z lakierowaniem trzeba będzie zapłacić o wiele więcej niż próg wart.
NERX, nie żałuj 30 zł na jednym progu (ale nie mylić z marżą sklepu- dowiedz się w jednym sklepie, jakie są porządne).
Pozdrawiam
Grzesiekk1982 pisze:Ale mogą być z gorszej stali. Nie polecam. Lepiej nieco dodać i mieć porządne, które nie pordzewieją za szybko. Ponadto mogą być z cieńszej blachy, a to też ważne...MAPET pisze:cena jesn nawet nizsza gdzieniegdzie juz ok 50 zl sie kupi...
I tak za spawanie z lakierowaniem trzeba będzie zapłacić o wiele więcej niż próg wart.
NERX, nie żałuj 30 zł na jednym progu (ale nie mylić z marżą sklepu- dowiedz się w jednym sklepie, jakie są porządne).
Pozdrawiam
watpie zbey nowe progi czymkolwiek sie rozniily ...
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Mogą, podobnie jak inne części blacharskie
Jest setki, jak gatunków blach, o różnej zawartości węgla i innych składników stopowych, poza tym mają różne grubości. Te oferowane najtaniej są na 100% zrobione najniższym możliwym kosztem. Może to być z jakiegoś shitu ze stali St-Os, czy St-1, a progi wypadałoby, żeby były z jakiejś lepszej o większej wytrzymalości. I będą rdzewieć. Nie sprawdzisz tego w żaden sposób. Dlatego lepiej kupić coś bardziej renomowanego producenta.
Pozdrawiam.
Jest setki, jak gatunków blach, o różnej zawartości węgla i innych składników stopowych, poza tym mają różne grubości. Te oferowane najtaniej są na 100% zrobione najniższym możliwym kosztem. Może to być z jakiegoś shitu ze stali St-Os, czy St-1, a progi wypadałoby, żeby były z jakiejś lepszej o większej wytrzymalości. I będą rdzewieć. Nie sprawdzisz tego w żaden sposób. Dlatego lepiej kupić coś bardziej renomowanego producenta.
Pozdrawiam.
no dobrze ale przeciez te progi to wsyztsko zamienniki .. jak pojechalem do sklepu tez chcieli ok 70 zl a kumpel mi te same sprzedal za 40 cos.. wiec wg mnei ta cena zalezy od narzutu sklepu.. tak czy siak to zamiennik i daleki pewnie jest od oryginalu .. jak to np blotniki zamienniki itp..
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Wiadomo, miałem w Audi błotniki nowiutkie za 150 zł i po 3 latach można było w nich palcem dziury robic :grr: Teraz kupiłem oryginały, a naszukalem się (lewego) prawie rok. Samochód ma prawie 30 latek i robię go na youngtimeraMAPET pisze:tak czy siak to zamiennik i daleki pewnie jest od oryginalu
Oczywiście, dlatego napisałem, żeby popytać w jednym sklepie o różnych producentów.MAPET pisze:wiec wg mnie ta cena zalezy od narzutu sklepu
Jednak są zamienniki różnej jakości i dla takiego elementu jak próg lepiej popytać, by kupić jakiś wytrzymalszy na korozję i zgniecenia.
Pozdrawiam.