[MK4 AKL] Problem z webasto
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK4 AKL] Problem z webasto
Witam wszystkich a w szczególności Adminów i Moderatorów
Mam drobny problem ? Mam w swojej MK 4 webasto jednak jak to bywa w trakcie
sprowadzania ktoś zakosił pilota ? Został mi sterownik Telestart T70 Nr 64817A.
Dlatego moje pytanie jest takie :
1. Jak ktoś z szanownego grona wie gdzie można kupić pilota do webasto
model TELESTART T70 to proszę o informacje - nie wchodzi w grę serwis
Webasto , bo nie mają już tych modeli i proponują nowsze za dużą kasę.
2. Jeżeli ktoś ma fachowca, który potrafi dorobić pilota do takiego
sterownika to również proszę o info.
Webasto działa sprawdzałem po spięciu przewodów na krótko.
Mam drobny problem ? Mam w swojej MK 4 webasto jednak jak to bywa w trakcie
sprowadzania ktoś zakosił pilota ? Został mi sterownik Telestart T70 Nr 64817A.
Dlatego moje pytanie jest takie :
1. Jak ktoś z szanownego grona wie gdzie można kupić pilota do webasto
model TELESTART T70 to proszę o informacje - nie wchodzi w grę serwis
Webasto , bo nie mają już tych modeli i proponują nowsze za dużą kasę.
2. Jeżeli ktoś ma fachowca, który potrafi dorobić pilota do takiego
sterownika to również proszę o info.
Webasto działa sprawdzałem po spięciu przewodów na krótko.
Ostatnio zmieniony pt lis 24, 2006 18:29 przez GHOST197, łącznie zmieniany 1 raz.
- twardy
- Forum Master
- Kontakt:
Mozna wykożystać pilota z centralka do sterowania centralnego zamka który kosztuje ok100zł. Minusem jest to ze webasto sie nie wyłaczy automatycznie i trzeba by zastosowac układ czasowy. A system telestart jest idealnym rozwiazaniem. Chyba ze Ci nie odpowiada cena jest kilkakrotnie drozsze.
Jest tez ciekawe rozwiazanie ale drogie Webasto posiada urzadzonka do włanczania ogrzewania sms-em.
Pozdr.
Jest tez ciekawe rozwiazanie ale drogie Webasto posiada urzadzonka do włanczania ogrzewania sms-em.
Pozdr.
10mm+1,3bara=1VSTD :-)
Mam złe wiadomości
T70 - Wycofany z produkcji.
T80 - 333,00zł
T91 - 400,00zł
T100 - 432,00zł
Cena z VAT ale zależne od kursu EURO. Do tego jeszcze koszty wysyłki.
Ceny są kosmiczne ale mało kto w Polsce jest w stanie dać tak niskie jak ja(za nowe piloty).
Druga zła wiadomość to ta że Telestar T80,T91 i T100 używa syganłu zwrotnego do komunikcji, którego nie ma w T70 więc szansa na wprogramowanie nowszych pilotów jest praktycznie zerowa i serwisy autoryzowane WEBASTO raczej się nie podejmą tego tematu.
Jakiś zwykły elektryk może się tym pobawic ale jak już kupisz pilota to zwrotów nigdzie niema.
Proponuję szukac po giełdach i po ogłoszeniach internetowych.
T80 - 333,00zł
T91 - 400,00zł
T100 - 432,00zł
Ceny są kosmiczne ale mało kto w Polsce jest w stanie dać tak niskie jak ja(za nowe piloty).
Druga zła wiadomość to ta że Telestar T80,T91 i T100 używa syganłu zwrotnego do komunikcji, którego nie ma w T70 więc szansa na wprogramowanie nowszych pilotów jest praktycznie zerowa i serwisy autoryzowane WEBASTO raczej się nie podejmą tego tematu.
Jakiś zwykły elektryk może się tym pobawic ale jak już kupisz pilota to zwrotów nigdzie niema.
kiedyś MK IV
Seru79 pisze:Mam złe wiadomości
T80 - 333,00zł
T91 - 400,00zł
T100 - 432,00zł
Mam jeszcze pytanko czy masz możliwość sprobowania czy pilot z T80 będzie dzialał ze sterownikiem T70. Może znasz fahcowca co bawi się w dorabianie pilotów ?
Niestety nie.
Firma w której pracuję zajmuje się ogrzewaniami i klimą do samochodów ciężarowych.
Nie mam możliwości sprawdzenia, nawet nigdy nie widziałem ogrzewania do osobówki.
Miejscowi spece też nie bawią się w dorabianie tylko zamawiają podzespoły u mnie.
Jak widziałeś zamieściłem tylko ceny pilotów. Cen sterowników nie zamieszczałem bo cena w Euro była "przerażająca" a co dopiero po przeliczeniu na złotówki.
Powysyłaj zapytania na Allegro odnośnie sterownika albo pilota. To jedyne wyjście.
Firma w której pracuję zajmuje się ogrzewaniami i klimą do samochodów ciężarowych.
Nie mam możliwości sprawdzenia, nawet nigdy nie widziałem ogrzewania do osobówki.
Miejscowi spece też nie bawią się w dorabianie tylko zamawiają podzespoły u mnie.
Jak widziałeś zamieściłem tylko ceny pilotów. Cen sterowników nie zamieszczałem bo cena w Euro była "przerażająca" a co dopiero po przeliczeniu na złotówki.
Powysyłaj zapytania na Allegro odnośnie sterownika albo pilota. To jedyne wyjście.
kiedyś MK IV