Mycie lamp
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Corvax ma chyba racje ze najlepiej bedzie umyc woda z mydlem. Sprobuj moze sama woda a jak sie nie da to wez z mydlem. Jak cos zrobisz z tym fantem to daj znac bo jestem ciekaw tak jak pewnie cala reszta czym to czyscic Jestem ciekaw czy w sklepie nia ma jakis plynow do czyszczenia lamp od srodka...
Piotrek
- igor002
- Marysiakra
- Kontakt:
tylko po takim zabiegu jak zdejmiesz lampy potem dobrze ustaw, zebyś po oczach nie zaiwaniał ludziom albo pod samo auto nie swiecił!!!!!!!!marceliii pisze:moje sa nieszczelne bo po deszczu parują,więc chce je umyć,tylko boje się żeby lustra szlak nie trafił po takim zabiegu.
Umyć oczywiście od wewnątrz.
Mk3 GTI 16V ABF
popytaj w sklepach motoryzacyjnych o silikon klej silikonowy bezbarwny no podklejania reflektorów (przeważnie mają ale ten wysokotemperaturowy do silnika a nie o taki nam chodzi) one z reguły są do wszystkiego na allegro spora tubka kosztuje 8 zl, ostatnio mam problem z parującym reflektorem narazie nie będę go rozklejał czy wymontowywał --po myciu auta okazało się po zdięciu klapki z tyłu (tej od wymiany żarówek z uszczelką) że uszczelka jest mokra z boku zostawiłem na słońcu otwarty reflektor jakieś 10 minut para zeszła w tym czasie odkleiłem uszczelke posmarowalem plastik silikonem na silikon położyłem cieńki sznurek na to znowu posmarowałem silikonem i położyłem starą uszczelke trzeba przyłożyć zdeka siły żeby ją zamknąć teraz ale wśrodku panuje chyba próznia ;;-)) bo pary narazie nie widać aha w sumie można się obejść bez sznurka czy stosowania podkładki pod starą uszczelkę bo silikony te mają fajną zalete smaruje się warstewke np 3 mm zostawia na 15 minut a drugą powierzchnię smaruje się czymś tłustym można wtedy spokojnie połączyć i rozłączać elementy bo powstaje nam uszczelka i pamiętajcie że jak paruje reflektor to pierwsza rzecz pomyślec jak go uszczelnić żeby nie parował a potem czyszczenie ten pomysł ze zrobieniem dziurki też wydaje się sensowny
Witam-oli- pisze:Hej;-) ja jak myłem lampy od środka to tylko i wyłącznie moją mega extra mixturą ( gorąca woda i "Ludwik" płyn do mycia naczyć ) efekt murowany. Pożniej trzeba dobrze wypłukać taką lampę. Lustro wyglądało jak nowe tylko było trochę z tym zabawy ale było warto;-) Pozdrawiam
Polecam ostatnie płukanie wykonać wodą destylowaną by nie pozostały zacieki od kamienia