[MK3] Gdzie ten termostat
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[MK3] Gdzie ten termostat
Panowie, kolega ma Golfika 3 ale ma duże spalanie prawdopodobnie uszkodzony termostat, tylko nie wie gdzie go szukać. Może zapodacie zdjęcie i pomożemy aby znowu Golfik palił jak należy. To jest silnik 1.4i
Pozdrawiam
Pozdrawiam
Ostatnio zmieniony ndz gru 03, 2006 13:11 przez swaldi, łącznie zmieniany 1 raz.
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
Witam.swaldi pisze:Panowie, kolega ma Golfika 3 ale ma duże spalanie prawdopodobnie uszkodzony termostat
Powiedz najpierw:
Jaką ma temperaturę na wskaźniku?
Po jakim czasie się nagrzewa?
Powinien trzymać 90 stopni.
Duże spalanie może być opwodowane prez np sondę lambda, bądź czujnik temperatury (sterownik podaje zwiększoną dawkę- dla zimnego silnika).
Napisz coś więcej i będziemy myśleć. Napisz jaki motor.
Pozdrwiam.
witam
w silniku 1.4 z prawej strony silnika, pod kopułką znajduje się taka obudowa do której schodzą sie weże. to jest obudowa termostatu. Termostat znajduje się w tej obudowie od strony chłodnicy, tzn. jest do tej obudowy dokręcany taki krócieć w kształcie kolanka, do którego dochodzi wąż z dolnej części chłodnicy. Przykręcany jest na dwie śruby. Jak odkręcisz uleci Tobie troche płynu i odrazu będzie dostęp do termostatu.
mam nadzieję ze dobrze wyjaśniłem
pozdrawiam
w silniku 1.4 z prawej strony silnika, pod kopułką znajduje się taka obudowa do której schodzą sie weże. to jest obudowa termostatu. Termostat znajduje się w tej obudowie od strony chłodnicy, tzn. jest do tej obudowy dokręcany taki krócieć w kształcie kolanka, do którego dochodzi wąż z dolnej części chłodnicy. Przykręcany jest na dwie śruby. Jak odkręcisz uleci Tobie troche płynu i odrazu będzie dostęp do termostatu.
mam nadzieję ze dobrze wyjaśniłem
pozdrawiam
- Grzesiekk1982
- VWGolf.pl Killer
- imp
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
sprawdz jeszcze czy w obudowie termostatu tej co ją 3ma srubami odkrecasz nie urwał sie ogranicznik tego preta co wychodzi z termostatu ..mi sie złamał kiedyś..jak wsadzisz termostat ..i on wyjedzie do konca nie bedzie miało go co ograniczyc ..to sie zepsuje nowy termostat ..i nikt Ci go nie przyjmie spowrotemswaldi pisze:Dzięki, dam znać jak wymienimy i co z tego wyszło.
Pozdrawiam
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t=53310&postdays=0&postorder=asc&start=0]my ex mk3 GTI 20 jahre by ABF[/url]
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI
[url=http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p=2269482#2269482]actual mk4 GTI Exlusive by AGU[/url]
6N 1.4 8V/MK4 1.6 8V/MK3GTI 2.016v/DERBY 1.1 8V/MK4GTI 1.8T 20V/6N 1.3 8V/A4 B6 1.9TDI/A4 B7 2.0TDI