[POLO AAU] Diagnostyka silnika Bosch Mono-Motronic
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[POLO AAU] Diagnostyka silnika Bosch Mono-Motronic
Witam
pomozcie koledze z zaprzyjaznionego forum www.vwpolo-klub.pl
Moj problem polega na tym ze mam POLO MK3 z silniki9em AAU 1043 na Bosch Mono-Motronic i mam pytanie jak mozna zdjagnozowac to auto czy da sie je podlaczyc pod kompa. kolega probowalismy ale nie dalismy rady nikt nas naszym forum nie potrafi mi pomoc moze ktos z was sie orientuje??
pozdrawiam i dziekuje
pomozcie koledze z zaprzyjaznionego forum www.vwpolo-klub.pl
Moj problem polega na tym ze mam POLO MK3 z silniki9em AAU 1043 na Bosch Mono-Motronic i mam pytanie jak mozna zdjagnozowac to auto czy da sie je podlaczyc pod kompa. kolega probowalismy ale nie dalismy rady nikt nas naszym forum nie potrafi mi pomoc moze ktos z was sie orientuje??
pozdrawiam i dziekuje
Ostatnio zmieniony wt gru 05, 2006 16:34 przez SLiDer, łącznie zmieniany 1 raz.
To znaczy co robiliście jak piszesz "próbowaliśmy"? Musisz mieć odpowiedni interface, czy jak kto woli wtyczke pod OBD 1 lub OBD 2 - w zależnośći co masz u siebie, podłaczasz pod kompa i już walisz diagnostykęSLiDer pisze:mam pytanie jak mozna zdjagnozowac to auto czy da sie je podlaczyc pod kompa. kolega probowalismy ale nie dalismy rady nikt nas naszym forum nie potrafi mi pomoc moze ktos z was sie orientuje??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
Mielismy interfejs bo kolega robi diagnostyki tylko ze w nowszych modelach! Ten model nie chce wspolpracowac moze ktos wie jaki interfejs dziala ??Adamtd pisze:To znaczy co robiliście jak piszesz "próbowaliśmy"? Musisz mieć odpowiedni interface, czy jak kto woli wtyczke pod OBD 1 lub OBD 2 - w zależnośći co masz u siebie, podłaczasz pod kompa i już walisz diagnostykęSLiDer pisze:mam pytanie jak mozna zdjagnozowac to auto czy da sie je podlaczyc pod kompa. kolega probowalismy ale nie dalismy rady nikt nas naszym forum nie potrafi mi pomoc moze ktos z was sie orientuje??
Jakie masz złacze OBD 1 (takie dwa prostokąciki jakby na dwie wtyczki) czy OBD 2?SLiDer pisze:Mielismy interfejs bo kolega robi diagnostyki tylko ze w nowszych modelach! Ten model nie chce wspolpracowac moze ktos wie jaki interfejs dziala ??
jest już nas troje i dlatego nie mam czasu odwiedzać formu.....
wczoraj pisalem z firma www.viaken.pl i tez na pocczatku myslalem zeby kupic interfejs na opto ale jak im podalem dane to napisali ze powinnien pasowac ten: Pakiet interfejs VAG K-line(max 232)+kabel pinyPitrekT pisze:Można próbować interfejsu na optoelemntach ( dwie linie komunikacyjne L i K) i programu VAG-COM lub VWTOOL.Moze da rade się skomunikować:)
a mi sie wydaje ze raczej ten:
Pakiet interfejs VAG K-line(max 232)+kabel piny