Dużo pali!!! Co robic??
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
JA ma MK3 1,8 z 96 roku na wielopunkcie i pali mi teraz 14,5 w miescie jezdze oszczednie !!!! co mam zrobic dodam ze rano jak odpale to silnik troche nie rowno chodzi pozniej jest ok a tak wogole to obroty na wolnych troche sie zmieniaja tz jakes 20-30 obrotow w ta lub w tą CZY KTOS wie CO TO JEST ???
WLASNIE NIEDAWNO NABYLEM GOLFA MK III 1,4 nio i mam ten sam problem znikajace paliwo bylem u mechanika i powiedzial ze to sonada lambda wiec ja wymienilem praca silnika sie znacznie poprawila ale spalanie niebardzo jak narazie za 30 zl przejechalem 50 km nie wiem co moze byc przyczyna takiego spalania niew eim czy to nie oponki 255, na 16' POMOCY!!!!!!!!!!
widze ze wiele osob ma podobny problem ze spalaniem - lacznie ze mna, ale jakos nikt nie jest w stanie pomoc. Ostatnio zalalem benzynki za 100 zl i jestem wstanie zrozumiec ze zima fatalne warunki na dodatek pokonuje glownie krotkie odcinki i tylko miasto w tej chwili ale ze 100 zlotych jakie wlalem przejechalem 112 km i polowy tego juz nie ma wg. wskazowki licznika....zima zimą, ale nie widzi mi sie ze to normalne spalanie nawet w tak ekstremalnych warunkach
a ja powiem wam tak:
zimą silniki 1,6 i 1,8 nie zejda ponizej 10 litrow w miescie, szans nie ma.
ja mam 1.8 RP i pali mi spokojnie 10-12 litrow. co prawda noge mam ciezka, ale 12 litrow to jeszcze da rade
poczekamy na zmiane pogody, za 7 dni wiosna ma przyjsc i kalendarzowa i pogoda tez ma sie diametralnie zmienic...ohh juz widze jak go wypoleruje
zimą silniki 1,6 i 1,8 nie zejda ponizej 10 litrow w miescie, szans nie ma.
ja mam 1.8 RP i pali mi spokojnie 10-12 litrow. co prawda noge mam ciezka, ale 12 litrow to jeszcze da rade
poczekamy na zmiane pogody, za 7 dni wiosna ma przyjsc i kalendarzowa i pogoda tez ma sie diametralnie zmienic...ohh juz widze jak go wypoleruje
Witam przyłączę się do dyskusji mam golfa II 1.6 na gażniku i gazie i w mieście pali mi ostatnio od 15 do 19 litrów gazu!!!! jestem trochę podłamany i nie wiem gdzie szukać przyczyny??? dodam ze mam ciężką nogę na trasie kiedyś udało mi się zejść do 6,2litra przy jeżdzie 80-90km/h ale tak to pali 12 na trasie przy prędkościach 140-160km/h w mieście nigdy nawet latem nie zszedł poniżej 10 a przeważnie pali 12 i więcej
Ostatnio zmieniony wt mar 08, 2005 00:54 przez Zwoli, łącznie zmieniany 1 raz.
myślisz że pomoże??? czasem ale żadko przełączę na benzynkę spod świateł jak mam się z kim ścignąćqra pisze:pusc go czasami na waszce, niech sie przeczysciZwoli pisze:Witam przyłączę się do dyskusji mam golfa II 1.6 na gażniku i gazie i w mieście pali mi ostatnio od 15 do 19 litrów gazu!!!! jestem trochę podłamany i nie wiem gdzie szukać przyczyny
a moja trója 1.8 pali mi w cyklu mieszanym 8 literków. fakt ze jezdze delikatnie a licze ze jak sie ociepli to zejde ponizej 8 litrów. mysle ze jest to dobry wynik jak na ten silnik. kumpel ostatnio w mk2 1.6 wymienił przewody wysokiego napięcia i spalanko spadło mu ok 1 litra bo łykał mu właśnie 10 litrów.
mam prawie nowe świece wymienione przewody kopułkę palec filtr gazowy i powietrza oraz cały parownik dopiero regenerowany i myślałem że pomoże a tu na odwrótJarek VW pisze:a moja trója 1.8 pali mi w cyklu mieszanym 8 literków. fakt ze jezdze delikatnie a licze ze jak sie ociepli to zejde ponizej 8 litrów. mysle ze jest to dobry wynik jak na ten silnik. kumpel ostatnio w mk2 1.6 wymienił przewody wysokiego napięcia i spalanko spadło mu ok 1 litra bo łykał mu właśnie 10 litrów.
tak wlasnie mysleZwoli pisze:myślisz że pomoże??? czasem ale żadko przełączę na benzynkę spod świateł jak mam się z kim ścignąćqra pisze:pusc go czasami na waszce, niech sie przeczysciZwoli pisze:Witam przyłączę się do dyskusji mam golfa II 1.6 na gażniku i gazie i w mieście pali mi ostatnio od 15 do 19 litrów gazu!!!! jestem trochę podłamany i nie wiem gdzie szukać przyczyny