[Mk3] Czy tak jest prawidlowo? Swiatlo w kabinie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
[Mk3] Czy tak jest prawidlowo? Swiatlo w kabinie
Mam tak. Jak mam ustawione na czujnik swiatla, to jesli kluczyk nie jest przekrecony na zaplon to swiatlo swieci sie caly czas..nawet jesli wszystkie dzwi zamkniete. A kiedy przekrece na zaplon to dziala prawidlowo. Jak dzwi pozamykam swiatlo gasnie jak otworze to sie zapala. Co to moze byc?
Bo chyba nie powinno tak byc, bo jakbym mial ustawione na czujnik i wyjac kluczyk i wyszedl, zamknal dzwi to swiatlo by sie palilo..
Pomozcie.
Bo chyba nie powinno tak byc, bo jakbym mial ustawione na czujnik i wyjac kluczyk i wyszedl, zamknal dzwi to swiatlo by sie palilo..
Pomozcie.
- Chmielu
- Forumowy spamer :)
- Kontakt:
grax wszystko jest ok.
Jeżeli zapłon nie jest włączony a otworzysz i zamkniesz drzwi to światło zgaśnie po kilkunastu sekundach.
W momencie jak zamknąłeś drzwi i włączasz zapłon to powinno gasnąć od razu.
Jeżeli zapłon nie jest włączony a otworzysz i zamkniesz drzwi to światło zgaśnie po kilkunastu sekundach.
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
Passat 1.8T - projekt K04
jak nie jest przekrecone na zaplon i otworze i zamkne dzwi to po kilku sekundach nic nie gasnie..caly czas sie swieci hmm...a jak jest zaplon to wszystko ok.Chmielu pisze:grax wszystko jest ok.
- Chmielu
- Kontakt:
No ale to nie jest kilka sekund tylko powyżej 10.grax pisze:jak nie jest przekrecone na zaplon i otworze i zamkne dzwi to po kilku sekundach nic nie gasnie..caly czas sie swieci hmm
Czekałeś tyle
Człowiek może bez końca patrzeć na dwie rzeczy. Na lewego cycka.... i na prawego.
- Chmielu
- Kontakt:
No 30 to już faktycznie za dużo...
wyjmij lampkę z sufitu, z niej wymontuj płytkę z elektroniką, wymień kondensator obok układu scalonego 555 (nie pamiętam parametrów tego kondensatora, ale weź go na wzór i kup nowy w klepie z elektroniką; kosz koło 0,5-1 zł; u mnie pomogło, poprostu dostał zwarcia wewnętrzego lub poprostu wysechł, bo to elektrolit; pamiętaj tylko właściwie wlutować + i - kondesatora zwracając uwagę na pasek na jego obudowie
pzdr
zyggy
pomogłem -> kliknij pomógł
pzdr
zyggy
pomogłem -> kliknij pomógł
- Paweł Marek
- V.I.P.
Jerzas i Paweł Marek - MYLICIE SIĘ !!! Kondensatory elektrolityczne są biegunowe, posiadają + i - . Jeśli kupujesz nowy kondensator to jego dłuższa nóżka to +, a krótsza to -. A dodatkowo na obudowie ma pionowy pasek wskazujący na -. Nie wierzycie proszę sprawdzić. Nawet Elektrolity, które mają wyprowadzenia nie równolełe, lecz na osobnych końcach mają oznaczenie - a czasem dodatkowo +. Podobnie kondensatory tantalowe są biegunowe. Co innego ceramicze i styrofleksowe te nie są biegunowe. Zanim coś napiszecie bądźcie tego pewni i sprawdźcie to, a nie krytkujcie.
pzdr
pzdr
- Paweł Marek
- V.I.P.
nie mylę sie bo elektrolityczne mogą być biegunowe lub niebiegunowe. Proponuję małą podróz po necie, bo temat raczej nie dotyczy forum.zyggy pisze:Jerzas i Paweł Marek - MYLICIE SIĘ
[ Dodano: Pią Gru 08, 2006 7:30 pm ]
http://www.sklep.avt.com.pl/go/_info/?id=35694
http://www.elektroda.pl/rtvforum/konden ... highlight=
http://www.elfa.se/elfa-bin/setpage.pl? ... 012717.htm
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
no i znowu zong pierwszy link pokazuje na foto niestety kondensator polarny, powiem ci, że zasadniczo nowy elektrolit nie ma jeszcze ukształtowanej polaryzacji, i teoretycznie można by zamontować go w sposób dowolny, lecz mogą powstać problemy z polaryzacją związane z jego budową, to tyle na teraz może później coś jeszcze naskrobię - żona mnie ściga
pzdr
zyggy
pzdr
zyggy