[Mk2] Wysokie spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
[Mk2] Wysokie spalanie
Witam! W moim Mk2 1.6 na gazniku nie pokoi mnie troche spalanie ... Mam wrazenie ze pali dosyc duzo ... Ostatnio nie mierzylem ile dokladnie na setke, ale z obserwacji wynika ze ~10 napewno ... :/ A jezdze juz spokojnie ... I staram sie powoli ... Jaka moze byc tego przyczyna?
przyczyn moze byc 2384983274 i jeszcze ze 2Witam! W moim Mk2 1.6 na gazniku nie pokoi mnie troche spalanie ... Mam wrazenie ze pali dosyc duzo ... Ostatnio nie mierzylem ile dokladnie na setke, ale z obserwacji wynika ze ~10 napewno ... :/ A jezdze juz spokojnie ... I staram sie powoli ... Jaka moze byc tego przyczyna?
sprawdz to
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 2+spalanie
http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?t= ... 2+spalanie
pozdrawiam,
racja!vario pisze:no na krotkich odcinkach to w sumie norma
mój "ekonomiczny" 1.3 przy odcinkach ok 10km po górkach w lecie 7.5-8l/100 siorbnie a w zimie i o litra więcej, na zimę stosuję zasłanianie grilla - jeżdżąc na miejscu zagrzewa sie dużo szybciej i ssanie wczesniej wyłącza, a jak trzeba więcej pojeżdzić albo jest temp. na plusie to odsówam przesłonkę i nie ma prawa sie nic przegrzewać-jeszcze sie mi wentylator nie załączył:-)
[ Dodano: Pią Gru 08, 2006 11:29 ]
aha- w tyrasie w szóstce sie spokojnie mieszczę:-)
- Bart
- V.I.P.
- Auto: SS2 TSI
- Silnik: CDAA
- Kontakt:
Ja też głównie robie krótkie odcinki po mieście i jeszcze nigdy nie przekroczyłem 10l. Coś musisz mieć nie tak.Gashkas pisze:To i tak nie zle ... Gdyby moj tak palil to bym nie narzekal :]bartvw pisze:Mój 10l w mieście pali. Kiedyś chciałem sprawdzić czy zejdę poniżej 8l. Jeździłem bardzo oszczędnie, ale nie udało się, wyszło mi 8,5l. Na trasie około 6,5l nie przekraczając 120km/h.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Tylko co ... Dzisiaj sprawdze swiece, zobacze te wezyki z podcisnien .. Moze cos wymysle ... Ale to pozniej bo teraz wyjazd mam ...bartvw pisze:Ja też głównie robie krótkie odcinki po mieście i jeszcze nigdy nie przekroczyłem 10l. Coś musisz mieć nie tak.Gashkas pisze:To i tak nie zle ... Gdyby moj tak palil to bym nie narzekal :]bartvw pisze:Mój 10l w mieście pali. Kiedyś chciałem sprawdzić czy zejdę poniżej 8l. Jeździłem bardzo oszczędnie, ale nie udało się, wyszło mi 8,5l. Na trasie około 6,5l nie przekraczając 120km/h.
EDIT: Wymienilem jeden wezyk, taki krotki, co idzie od gaznika, przez takie zolto-czarne cos male z tworzywa ... Bo byl rozwalony ... Ale dalej nie wiem ... Jak narazie jedna swieca ma slaba iskre ... I tyle narazie wiem ... Ale wyglada raczej normalnie ...
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
przyczyna duzego spalania moze byc : wadliwa swieca , przebicie przewodow wydsokiego napiecia , zle ustawiony zaplon , peknieta membrana wyprzedzenia kata zaplonu , blokujacy hamulec reczny , zly sklad mieszanki paliwowo powietrznej , zuzyta dysza glowna paliwa , uszkodzona membrana zaworu wzbogacania lub jej odksztalcenie (czesty przypadek ) , zapchany rozpylacz papki przyspieszajacej , uszkodzony termostat lub jego brak
Pozdrawiam
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Swiece chyba dobre ... Przewody moze zmienie, zaplon sprobuje u mechanika ustawic ... A ta membrana to gdzie jest? Reczny raczej sie nie blokuje ... Jak ustalic sklad mieszanki? Jak sprawdzic ta dysze glowna i membrane wzbogacania? A co z tym rozpylaczem to juz wogole nie wiem ... Nawet nie wiem gdzie to, jak polowa rzeczy :/Przybek pisze:przyczyna duzego spalania moze byc : wadliwa swieca , przebicie przewodow wydsokiego napiecia , zle ustawiony zaplon , peknieta membrana wyprzedzenia kata zaplonu , blokujacy hamulec reczny , zly sklad mieszanki paliwowo powietrznej , zuzyta dysza glowna paliwa , uszkodzona membrana zaworu wzbogacania lub jej odksztalcenie (czesty przypadek ) , zapchany rozpylacz papki przyspieszajacej , uszkodzony termostat lub jego brak
Pozdrawiam
Bylbym wdzieczny za jakis opis z fotkami lub cos ...
jak masz 1,6 pn, czyli na gaźniku sterowanym elektronicznie to sprawdz sonde, u mnie też doi i właśnie zamówiłem sonde, jak ją odpinam to nie ma żadnej różnicy, jak robię pomiar sondy woltomierzem to pokazuje mi 0.5 do 0.7 V, a z tego co wiem to powinno być dużo więcej, jak zapodam nową to napisze czy to coś dało i zrobie pomiar na nowej.
pozdro.
[ Dodano: Sob Gru 09, 2006 12:30 ]
kumpel ma sprawnego 1.6 PN i mu pali max. 8l
pozdro.
[ Dodano: Sob Gru 09, 2006 12:30 ]
kumpel ma sprawnego 1.6 PN i mu pali max. 8l