Problem z przyspieszeniem
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Problem z przyspieszeniem
Witam mam następujący problem.
Od ok tygodnia jezdze tylko na benzynie ze wzgl. na niskie ceny.
Kiedy przerzuce na 2 biegn i depne mocniej gaz samochód muli i dopiero po chwili dostaje kopa jest jakby "dziura w gazie"
Może ktoś mi pomoże ?
Dodam, że wcześniej wymieniłem palec, kopułke, świece, sonde i filtry!
Kiedy przerzuce na 2 biegn i depne mocniej gaz samochód muli i dopiero po chwili dostaje kopa jest jakby "dziura w gazie"
Może ktoś mi pomoże ?
A może panowie wasz problem tkwi w przepustnicy. Może trzeba by było ja wyczyścić. Miałem tak samo jak u was, że mulił mi się i po chwili przyśpieszał z uporem. Wymieniłem przewody w.n.(zdjąłem w nich z fajek na świece osłony metalowe), wymieniłem paklec i kopułkę, zmieniłem na nowe świece, wymieniłem na nowe przewody podciśnieniowe, sprawdziłem ustawienie zapłonu i czy działa podciśnienie od wyprzedzenia zapłonu. Wszystko było oki i dalej się mulił. Rozebrałem i wyczyściłem izopropanolem przepustnicę powietrza ( szczególnie otwory od wyj. do podciśnienia i biegu jałowego), była zasyfiona olejem z odmy. Odma nie powinna być dziurawa, w przeciwnym razie będzie zasysać lewe powietrze i też mulić.
Nie macie pojęcia jaka była różnica w przyśpieszeniu. Polecam czyszczenie prepustnicy.
Apropo zapłonu to powinien być prawidłowo ustawiony, najlepiej na przyrządach.
Nie macie pojęcia jaka była różnica w przyśpieszeniu. Polecam czyszczenie prepustnicy.
Apropo zapłonu to powinien być prawidłowo ustawiony, najlepiej na przyrządach.
Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 16:49 przez GENE, łącznie zmieniany 1 raz.
VWpower Golf
Re: Problem z przyspieszeniem
Ja posiadam golfa2 RP i u mnie np. po dlugotrwalej jezdzie na gazie komputer samochodowy łapie bledy i potem na benzynie nie ciagnie tak jak powinien. Pomaga reset kompa.Jay_Z pisze:Witam mam następujący problem.
Może ktoś mi pomoże ?
A filtr paliwa masz od nowości ?? Jeśli tak to zwróć się w tę stronę. Zakładam że świece i filtr powietrza są w miarę świeże. Ślizg sprzęgła poznasz po obrotach - w momencie uślizgu szybko wzrastają a auto nie przyspiesza. Test na sprzęgło - ruszanie przy zaciągniętym ręcznym, jeśli zgaśnie to jest OK.GTspecial pisze:też tak mam od 2 do 4 po ciśnieciu mocniej gazu w pewnym momencie zamula, a może to wina sprzęgła ślizga się ? niemam LPG i niemiałem
TDPower