JAK MOZNA PODRASOWAC SILNIK W GOLFIE III TDI BEZ CHIPOWANIA
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, bugalon, kkkacper, toffic, VIP
JAK MOZNA PODRASOWAC SILNIK W GOLFIE III TDI BEZ CHIPOWANIA
CHCIALBYM W SWOIM SAMOCHODZIE PODCIAGNAC MOC O 5 - 10 KM ALE BEZ ZADNEGO CHIPOWANIA PONIEWAZ BOJE SIE ZE SILNIK MOJ JEST JUZ ZA STARY NA TAKIE PRZEROBKI.ROCZNIK 94 TDI 90 KM.JEZELI MACIE JAKIES SPRAWDZONE POMYSLY PROSZE NAPISZCIE MI COS DZIEKI
hello to zależy podobno od samego silnika czy można z niego coś jeszcze wycisnąć (chodzi o oznaczenie). Robiłem coś takiego kiedyś w mojej atójce 90KM i silnik AGR. Pompiarz w mojej okolicy podniósł moc samymi zmianami w ustawieniu pompy i była to bardzo odczuwalna różnica (kopa miał jak diabli ) cała zabawa to 100zł. Autko nie kopciło i w ogóle nic się nie zmieniło, dodam tylko że przebieg miało już znaczny 250tkm
[/i]
[/i]
- souler
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
z filtrem sportowym daj sobie spokoj. zwykle filtry bez problemu radza sobie z moca wieksza o 20% od fabryki. chyba ze chcesz miec bajer. tak jak fafik pisze - wydech 2.5 cala od turbawki. wywal kata. mozna sie pobawic w szlify powierzchni w kolektorach. wywal egr. w zasadzie i tak najlepsze pozostaje napisanie nowego softu. moc mozna dopasowac do stanu silnika. przeciez nie trzeba zaraz robic z niego 120 koni.
Był Dzik Power Diesel, jest Astra Turbo
- olozwirski
- 2 SLOW 2 PLAY
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
- bialko1991
- VWGolf.pl Killer
- Kontakt:
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
Pedrosek, to jest taka pofalowana rurka od kolektora spalinowego do dolotowego, jak wyczyścisz kolektor dolotowy, szukasz sobie blachy 2mm grubej wycinasz nawiercasz 2 otwory na szpilki i składasz. Co do podniesienia mocy to możesz jeszcze wżucić mocniejsze wtryski, nie wiem jaki masz silnik to nie jestem w stanie ci duzo powiedzieć
coś mi się widzi, że Pedrosek ma RP, ABS albo coś w tym stylu...kupszczelisty pisze:nie wiem jaki masz silnik to nie jestem w stanie ci duzo powiedzieć
viewtopic.php?f=91&t=496640" onclick="window.open(this.href);return false;
VW LT VR6 RWD Salonka by m3tal SLOW progress
Wulkanizator - Psychopata