[Mk2] Wysokie spalanie
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
- Przybek
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
spakuj zipem i wrzuc mi na skrzynke lub na jakis upload to pobiore ;d a swoja droga robilem juz w ten sposob goscia z lodzi bydgoszczy plocka itd.
tylko jest male ale ze czasem sa jeszcze inne zeczy uszkodzone ktore wspolpracuja z gaznikiem
Pozdrawiam
tylko jest male ale ze czasem sa jeszcze inne zeczy uszkodzone ktore wspolpracuja z gaznikiem
Pozdrawiam
[img]http://www.robtex.com/ipinfo.gif[/img]
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
posiadam VAG jak cos sloze pomoca
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Widze jakies konkretne rady Jutro robiore to kure .... cos i obczaje luzy nie luzy, moze cos da sie zrobic ))
[ Dodano: 13 Gru 2006 19:54 ]
4 - gdzie to jest, jak wyglada wogole ... ??
[ Dodano: 13 Gru 2006 19:54 ]
3 - chodzi o ta przepustnice od ssania, tzn ta co zaraz na gorze jest?Przybek pisze:1. chodzi o wezyki od podcisnienia?
3.Jak sprawdzic ten luz na przepustnicy??
uchyl lekko reka przepustnice i poruszaj na boki
4. Chodzi o waz idacy do serwa hamulcowego??
tak ten
4 - gdzie to jest, jak wyglada wogole ... ??
dzisiaj znowu troszke grzebnąłem przy moim 2ee.
wymieniłem czujnik temp. który był uwalony.
troszke podregulowałem tą śrubą do regulacji analizy spalin.
efekt jest taki że są równe obroty ogólnie dobrze działa, ale nadal przy dodaniu delikatnie gazu falują obroty tak jest do 2000 obr/min, a wzwyż jest ok, mam podejrzenia że chyba potencjometr???.
nastawnik przepustnicy padnięty, niby z pomiarów rezystancji jest ok, zaworki też ok, zostaje tylko przepona która jest w środku nierozbieralne, da się bez tego jeździć.
jak ktoś może mieć info na 100% co do falujących obrotów to proszę o porade, wielu ma ten problem.
pozdro.
wymieniłem czujnik temp. który był uwalony.
troszke podregulowałem tą śrubą do regulacji analizy spalin.
efekt jest taki że są równe obroty ogólnie dobrze działa, ale nadal przy dodaniu delikatnie gazu falują obroty tak jest do 2000 obr/min, a wzwyż jest ok, mam podejrzenia że chyba potencjometr???.
nastawnik przepustnicy padnięty, niby z pomiarów rezystancji jest ok, zaworki też ok, zostaje tylko przepona która jest w środku nierozbieralne, da się bez tego jeździć.
jak ktoś może mieć info na 100% co do falujących obrotów to proszę o porade, wielu ma ten problem.
pozdro.
witam.
dzisiaj mi niedało i zrobiłem sobie tester do odczytywania kodów błedu.
bardzo fajnie to pokazuje.
pokazało mi tylko jeden błąd, silniczek regulacji biegu jałowego, czyli jest to regulator położenia przesłony
i to będzie powodem falujących obrotów.
tylko teraz dostać sprawny ten silniczek
pozdro.
dzisiaj mi niedało i zrobiłem sobie tester do odczytywania kodów błedu.
bardzo fajnie to pokazuje.
pokazało mi tylko jeden błąd, silniczek regulacji biegu jałowego, czyli jest to regulator położenia przesłony
i to będzie powodem falujących obrotów.
tylko teraz dostać sprawny ten silniczek
pozdro.
- Paweł Marek
- V.I.P.
co znaczy uchylona? Na ciepłym silniku ma stać pionowo. Jak jest skośnie to tak jakbyś cały czas na ssaniu jeździł i stąd wysokie spalanie.Gashkas pisze:Aha, czyli dobrze bo jest uchylona ..
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.
- Gashkas
- Gadatliwa bestia
- Kontakt:
Kurcze, raczej skosnie ... Pionowo chyba nie ... Nie dam se glowy uciac teraz ... Moze wjade zaraz do garazu i obczaje co i jak ...Paweł Marek pisze:co znaczy uchylona? Na ciepłym silniku ma stać pionowo. Jak jest skośnie to tak jakbyś cały czas na ssaniu jeździł i stąd wysokie spalanie.Gashkas pisze:Aha, czyli dobrze bo jest uchylona ..
[ Dodano: 15 Gru 2006 17:46 ]
A jak to wogole ewentualnie naprawic ... ?
PS. I jeszcze chyba bym musial cos z ta sruba zrobic co sie m in obroty wolne ustawia ...
- Paweł Marek
- V.I.P.
Po kolei, nie wszystko na raz. Najpierw rozgrzej porządnie aytko i ściąg pokrywę z gaźnika. Przepustnica musi stać pionowo. Poza tym poruszaj nią palcem, ma się dać domykać z pewnym oporem niedużym, ale nie dać się domknąć całkowicie tylko zostawić z tyłu gaźnika szparę 2-3 mm. Jeśli coś z tych rzeczy jest nie tak pytaj dalej.
Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.