na jakim paliwku jezdzicie???? verva ultimate v-power inne??
Moderatorzy: Michał_1977, italiano_83, G0 Karcio, Haki, Qto, marcin7x5, VIP
na jakim paliwku jezdzicie???? verva ultimate v-power inne??
pytanie jak w temacie na jakie paliwko lejecie do swoich D,TD,TDI?
i czy sa jakies roznice miedzy tymi lepszymi a zwyklym, bo ja leje verve on albo ultimate on i uwazam ze sa dobre czy to tylko moje wrazenie???
i czy sa jakies roznice miedzy tymi lepszymi a zwyklym, bo ja leje verve on albo ultimate on i uwazam ze sa dobre czy to tylko moje wrazenie???
Ja leje na Statoil do mojego TD bezsiarkowe i zauważyłęm ze lepiej chodzi na zwykłym , a jak nalałem niebieskiego z kutra Szwedzkiego to o wiele lepiej, nie wiem czym to spowodowane ale moje autko zle reaguje na pilwko bezsiarkowe, chodzi ok ale bardziej twardo, na innych paliwach tego objawu nie ma.
-
- Nowicjusz
WITAM!!! W kwestii paliw to powiem szczerze ze wazne jest zeby ropa byla dobrej jakosci (czytaj: normalna). Od dluzeszego czasu jezdze na Vervie i jest to super paliwo. Nie chodzi o osiagi bo to sa kompletne bzdury, ale o czystosc, zawartosc siarki itd. Naparwde silnik na tym paliwie chodzi lepiej. Jeszcze jak miałem silnik benzynowy i zrobiłem jakies 30000km na ultimate BP to świece zaponowe bez zadnego nagaru dosłownie jak nowe - podobnie z zaworami. W dieslu ON jest jeszcze wazniejszy bo smaruje i chłodzi pompe wtryskowa, wtryskiwacze... Z osobistych doswiadczen zauwazylem ze Orlen Verva jest najlepsza z tych super paliw i warto tankowac jezeli dbasz o swoj silnik. Napewno nie sa to pieniadze wyrzucone w bloto.
WOW... masz w TDI swiece zapłonowe???!!! co to za wersja??!!! ale mnie rozbawilo te hasło... pozdrawiam...KusnierzGubin pisze:(..) świece zapłonowe bez zadnego nagaru dosłownie jak nowe - podobnie z zaworami. W dieslu ON jest jeszcze wazniejszy bo smaruje i chłodzi pompe wtryskowa, wtryskiwacze...
dzieki COWBOY... nie doczytałem.. nie zauwazylem... meaculpa...
Ostatnio zmieniony wt gru 12, 2006 22:59 przez rafek81, łącznie zmieniany 1 raz.
- Pruszkowiak
- Forum Master
- Kontakt:
Ja tankuje ON z Ukrainy. Biorę ją już od około pół roku od tego samego gościa i płacę po 3,20zł. Wg mojego odczucia tylko BP Ultimate dorównuje temu paliwku. Na Shell V-Power jakby bardziej kopcił i więcej palił. But ten sam co na UA i BP. Najwięcej zaś palił mi na ON ze Statoil'a. O około 0,3L więcej na 100km.
Pozdro
Pozdro
-
- Gadatliwa bestia
- Lokalizacja: był Śląsk - Katowice, Mysłowice jest Poznań okolice
- Kontakt:
-
- Nowicjusz
- marsell
- Mały gagatek
- Kontakt:
Jeździłem do tej pory na V-Power z Shella, teraz na próbe zatankowałem ropkę na Neste i nie dostrzegam zadnej różnicy w pracy silnika i osiagach auta, zobaczę jeszcze tylko jak wyjdzie spalanie. Zastanawiam się czy V-Power jest aż o tyle lepszy od normalnego paliwa, żeby to rekompensowało jego dużo wyższą cenę - dla porównania V-Power - 3.74, ON na Neste - 3.4.3
...życie to nie bajka, nie smyra nas po jajkach...