otwieranie szyberdachu

Masz problem ze swoim VW?
Napisz tutaj co go boli :)

Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP

przemo251
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

otwieranie szyberdachu

Post autor: przemo251 » pt gru 15, 2006 12:06

ma elektrycznie otwierany szyberdach w vento, ale tak naprawde tylko sie uchyla tyłem do góry-chodzi mi o to że nie wsuwa sie pod dach samochodu.Czy te typy tak mają czy mam spieprzoną mechanikę?? :bajer:

ostryb
Nowicjusz
Nowicjusz

Post autor: ostryb » pt gru 15, 2006 12:15

Cięzko tak zdiagnozowac nie widząc tego ale wydaje mi sie ze masz uszkodzoną z prowadnic szyberdachu. Prwadopodobnie lewą, to brdzo czesta przypadłośc w VW. Ostatnio był podobny temat: http://forum.vwgolf.pl/viewtopic.php?p= ... ca9#818871

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 15, 2006 12:24

Może też być uszkodzenie włącznika lub modułu przy silniku dachu. Czy coś cyka koło silnika albo silnik jakby próbował odsuwać tylko nie daje rady czy jest całkowita cisza przy próbie odsunięcia?

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

przemo251
Mały gagatek
Mały gagatek
Kontakt:

Post autor: przemo251 » pt gru 15, 2006 12:45

jest cisza, tak jakby wsuwanie szyberdachu pod dach nie było w opcji samochodu

Awatar użytkownika
Paweł Marek
V.I.P.
V.I.P.

Post autor: Paweł Marek » pt gru 15, 2006 13:14

Więc sprawdź czy otwiera się ręcznie (jest taka korbka umocowana koło silniczka, i gniazdo na nią pod gumową zaślepką (potem zamknij zaślpekę bo ona odłącza prąd od silnika jak jest otwarta). Nie używaj absolutnie siły przy sprawdzaniu. Jeśli ręcznie chodzi to masz włącznik, styki koło silniczka do sprawdzenia.

Kto o coś spytał i uzyskał poradę niech czuje się zobowiązany napisać o rezultatach -pomogło, nie pomogło, jakie było właściwe rozwiązanie problemu.

Zablokowany

Wróć do „Techniczne (archiwum)”