Jak wykrecic reflektor?
Moderatorzy: G0 Karcio, Qto, marcin7x5, VIP
Jak wykrecic reflektor?
Wyciaglal ktos z was przedni prawy reflektor z mk4? Jak to zrobic, trzeba zdejmowac zderzak?
Według książki Dietera Korpa "Poradnik Użytkownika, Glof IV, Bora" (zresztą jest ona do ściągnięcia w temacie książki i instrukcje- nie podam linka bo szukajka cos nawala) kolejne czynności przy wymontowaniu reflektora przedniego:
"1. Wymontuj przedni zderzak
2. Wykręć śruby mocujące (2 u góry i na dole) i przesuń reflektor nieco w przód.
3.Rozłącz wielostykowe złącze elektryczzne reflektora.
4. Wyjmij reflektor do przodu.
5.W czasie montażu wykonuj czynności w odwrotnej kolejności.
6.Śruby mocujące przykręcaj niezbyt mocno (moment dokręcania 6 Nm)
7.Zleć regulację ustawień świateł."
"1. Wymontuj przedni zderzak
2. Wykręć śruby mocujące (2 u góry i na dole) i przesuń reflektor nieco w przód.
3.Rozłącz wielostykowe złącze elektryczzne reflektora.
4. Wyjmij reflektor do przodu.
5.W czasie montażu wykonuj czynności w odwrotnej kolejności.
6.Śruby mocujące przykręcaj niezbyt mocno (moment dokręcania 6 Nm)
7.Zleć regulację ustawień świateł."
taka mala rada..
nie wyjmiesz lamp bez zdjecia zderzaka, a co do jego demontazu to te 4 srubki co sa niby pod listwa to bujda, nie ma tam zadnych srub wiec nie zamierzaj nawet sciagac listwy ze zderzaka
odkrecasz grill i masz 2 stuby torx , po jednej srubie w kazdej z kratek i po dwie sruby w nadkolach i po zderzaku, powodzenia
nie wyjmiesz lamp bez zdjecia zderzaka, a co do jego demontazu to te 4 srubki co sa niby pod listwa to bujda, nie ma tam zadnych srub wiec nie zamierzaj nawet sciagac listwy ze zderzaka
odkrecasz grill i masz 2 stuby torx , po jednej srubie w kazdej z kratek i po dwie sruby w nadkolach i po zderzaku, powodzenia
mam 1 fotkę tą z mojego avatara tylko powiększona jest w temacie masz golfa IV to się przywitaj coś takiego wejdź na www.awswheels.com model maranello - to te felgi
jak mozesz do jutra poczekac to ci napisze ja mu tylko pomagalem grila poskladac jakiąs plastykowa zapinke zapinalem bo jedna reka niedal rady zlozyc.a calol lampe sam zmienial,jutro jade na warsztat zmieniac glosniki to spytam sie go.nie patrzalem mu na rece mialem swoja robote.moze uzyl jakis fachowych powyginanych narzedzi.jutro napisze
montowalem wzmacniacz u siebie jak on zmienial babie cala lampe bo miala szklo pekniete od kamyczka,zmienil ja na 100% bez sciagania zderzaka bo robilem obok niego i zagladalem co chwile tam bo fajna laska golfem tym przyjechala.na koniec tylko taka zapinke mu przytrzymalem co sie rozpiera chyba od grila bo na srodku byla mniejwiecej.ale na rece mu nie patrzalem jak odkreca jak to zrobil,niewiem jak tam podszedl.gdyby nie byla juz 12 zadzwonilbym do niego a o ktorej chcesz zmieniac?